Σίγουρη η παράταση των μέτρων – Εν αναμονή των αποφάσεων για ωράριο, μουσική

σίγουρη-η-παράταση-των-μέτρων-εν-ανα-1115151

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδομάδα τουλάχιστον προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Αν και τυπικά αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, όλες οι πληροφορίες προεξοφλούσαν τη διατήρηση των μέτρων για μία ακόμα εβδομάδα.

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα, συνεπώς είναι λογικό για να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20 – 25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα», είπε ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr.

Πότε θα έρθει η άρση των περιοριστικών μέτρων

Η βαριά σκιά των καθημερινών θανάτων από κορονοϊό, σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό διασωληνώσεων δεν αφήνει άλλωστε πολλά περιθώρια σε κυβέρνηση και ειδικούς την παράταση.

«Θα ήταν κίνηση υψηλού ρίσκου να απολεσθεί το θετικό momentum που καταγράφεται αυτή την περίοδο από τα μέτρα που ήδη ισχύουν, πολύ περισσότερο υπό τον υπαρκτό κίνδυνο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χαλάρωση να φέρει νέα έξαρση τον Φεβρουάριο», τονίζουν κυβερνητικά στελέχη στο iEidiseis.gr.

Αν το παραπάνω κλίμα επιβεβαιωθεί και στη σημερινή συνεδρίαση των επιστημόνων, τότε μέχρι τέλη του μήνα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα εξής μέτρα:

• Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

• Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

• Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

• Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook