Σίγουρα δε φαντάζεσαι κάθε πότε καθαρίζεται σχολαστικά ένα αεροπλάνο

σίγουρα-δε-φαντάζεσαι-κάθε-πότε-καθαρ-1429569

Αδιαμφισβήτητα το αεροπλάνο δεν είναι το πιο καθαρό μέρος που θα επισκεφτείς ποτέ. Περνούν από εκεί εκατοντάδες άνθρωποι σε διάστημα μόλις μερικών ωρών. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ κάθε πότε καθαρίζεται σχολαστικά ένα αεροπλάνο;

Η αλήθεια είναι πως δεν καθαρίζεται τόσο συχνά όσο φαντάζεσαι. Μετά από κάθε πτήση απλώς μαζεύονται τα σκουπίδια και καθαρίζονται κάποιοι εμφανείς λεκέδες. Ωστόσο, φυσικά, η σχολαστική καθαριότητα δεν είναι όσο συχνή. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να περάσουν ακόμη και τρεις ή και τέσσερις μήνες για να καθαριστεί καλά το εσωτερικό ενός αεροπλάνου. Φαντάσου, λοιπόν, πόσες χιλιάδες επιβάτες έχουν περάσει από το κάθισμα που κάθεσαι ή έχουν πιάσει το τραπεζάκι μπροστά σου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να έχουμε πάντα μαντηλάκι ή ειδικό αντισηπτικό υγρό μαζί μας. Γιατί τα μικρόβια που κυκλοφορούν σε ένα αεροπλάνο είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

Φυσικά η κάθε εταιρεία έχει το δικό της προγραμματισμό για το πότε τα αεροσκάφη της θα πάνε στο πλυντήριο όσον αφορά και το εσωτερικό τους και το εξωτερικό τους. Για παράδειγμα τα αεροσκάφη της United Airlines «πηγαίνουν» για πλύσιμο κάθε 50 ημέρες και η διάρκεια του πλυσίματος κρατάει περίπου πέντε ώρες, ενώ το έργο αναλαμβάνουν συνήθως τρία με πέντε άτομα.

Από την άλλη στην British Airways η συχνότητα πλυσίματος του εξωτερικού μέρους του αεροσκάφους εξαρτάται από τον τύπου του αεροσκάφους και τις πτήσεις που πραγματοποιεί. Συνήθως γίνεται κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Εδώ η δουλεία είναι πιο χρονοβόρα καθώς τα συνεργεία καθαρισμού χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες για να γυαλίσουν ένα αεροσκάφος.

Διευκρινίζεται πάντως ότι η χρονική συχνότητα για το εξωτερικό πλύσιμο των αεροσκαφών δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση και για καμία εταιρεία με τη συντήρηση τους. Οπότε ακόμη κι αν ένα αεροπλάνο δεν είναι τόσο καθαρό εξωτερικό, μην ανησυχείς δε σημαίνει ότι δεν είναι και συντηρημένο.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook