Σήφης Βαλυράκης: «Συγκάλυψη του εγκλήματος» καταγγέλλουν ο γιος και ο αδελφός του

σήφης-βαλυράκης-συγκάλυψη-του-εγκλή-1172935

Συγκάλυψη του εγκλήματος κατήγγειλαν ο γιος και ο αδελφός του Σήφη Βαλυράκη, αναφερόμενοι στον θάνατο του άλλοτε υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021. Την Τετάρτη (12/10), η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη και οι δικηγόροι της, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παραθέτοντας στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς τους.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Βαλυράκη έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια και όχι για δυστύχημα, αναφορικά με τον θάνατο του πολιτικού στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ερέτριας στην Εύβοια.

«Είχα την ατυχία γιατί ήμουν ο μόνος που τον είδα, γιατί έκανα την αναγνώριση του πτώματος, δεν ήταν θαλάσσιο ατύχημα. Ήταν εγκληματική ενέργεια. Ο πατέρας μου ξυλοκοπήθηκε βαριά, είχε μελανιές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο», είπε μεταξύ άλλων ο γιος του Σήφη Βαλυράκη.

«Στο πρώτο στάδιο που θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν με τον πιο έντονο και συστηματικό τρόπο όλοι οι μηχανισμοί ενός κράτους δικαίου, για τη διαλεύκανση μιας δολοφονίας, σε αυτό το πρώτο στάδιο ενεργοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί συσκότισης», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας, στηλίτευσε την απόπειρα αρχειοθέτησης της υπόθεσης από πλευράς εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ έβαλε στο «κάδρο» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

«Θα ήθελα να είναι ξεκάθαρο πόσο κραυγαλέα υπήρξε η αρχική αντιμετώπισης της δολοφονίας, η αρχική παρουσίαση του θανάτου με σκηνοθετημένο και συντονισμένο τρόπο ως ενός δήθεν ατυχήματος. Είναι γνωστό πως όταν κινητοποιούνται συμφέροντα, σκηνοθετημένα ατυχήματα ή αυτοκτονίες αποτελούν μεθόδους εξόντωσης προσώπων που μπορεί να ενοχλούν» είπε αρχικά η κυρία Κωνσταντοπούλου. Όπως εξήγησε, υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζεται και η υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε κατακρεουργημένος από περισσότερα του ενός δολοφονικά όργανα σε συνθήκες και με τρόπους που αποκλείουν το ατύχημα και αυτό έχει απολύτως στοιχειοθετηθεί. Ενώ τα ευρήματα είναι τόσο κραυγαλέα προξενεί τεράστια αγανάκτηση η συντονισμένη προσπάθεια που έγινε να εμφανιστεί η δολοφονία ως ατύχημα» συνέχισε.

«Μια συντονισμένη προσπάθεια που περιέλαβε διοχετευμένες ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, παραπλάνηση του κοινού με την επανάληψη της αφήγησης του ατυχήματος, μια μεθόδευση η οποία κατέληξε πριν από 13 μήνες σε μια πρώτη διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, κ. Προκοπίου, σύμφωνα με την οποία άκουσον άκουσον θα έπρεπε η δικογραφία για τον θάνατο Βαλυράκη θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο. Ήταν αβάσιμη είπε ο εισαγγελέας Προκοπίου η διερεύνηση, δεν υπήρχαν στοιχεία και αρχειοθέτησε τη δικογραφία» υπογράμμισε η δικηγόρος.

Όπως επεσήμανε, την εν λόγω διάταξη ανέτρεψε η εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας μετά από προσφυγή της οικογένειας, έγινε ανάκριση και κλήθηκαν σε απολογία οι φυσικοί αυτουργοί.

«Μιλάμε για τους φυσικούς αυτουργούς, ψάχνοντας παράλληλα και για άλλους υπαιτίους» εξήγησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Μόλις βγήκε η διάταξη (σ.σ. του εισαγγελέα Προκοπίου) υπήρξε μία πρόσκληση προς τη χήρα Βαλυράκη, Μίνα Βαλυράκη, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να τον συναντήσει στο γραφείο του. Έχει ειδικό ενδιαφέρον ότι σε αυτή τη συνάντηση που έγινε στις 14/9/21, με τη διάταξη Προκοπίου να μην έχει ανατραπεί, επιχειρήθηκε από πλευράς του υπουργού να πειστεί η κυρία Βαλυράκη ότι ο θάνατος του συζύγου της ήταν ατύχημα και ότι η διάταξη Προκοπίου ήταν εμπεριστατωμένη.

Μάλιστα για να πειστεί ακόμα περισσότερο η κυρία Βαλυράκη, προσκλήθηκε η αποσπασμένη εισαγγελέας στο γραφείο του υπουργού κυρία Βερροιώτου, η οποία έχοντας ανά χείρας τη διάταξη Προκοπίου και απευθυνόμενη στη χήρα Βαλυράκη είπε ότι πολύ εμπεριστατωμένη η διάταξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης», τόνισε.

«Καθώς πλέον η διάταξη Προκοπίου έχει ανατραπεί, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δολοφονία, έχουν απολογηθεί και προφυλακιστεί αρχικώς οι φυσικοί αυτουργοί, και ο εισαγγελέας Προκοπίου ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά για την απόπειρά του να αρχειοθετήσει την υπόθεση», συμπλήρωσε η Ζωή Κωνστανοπούλου.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook