Σήφης Βαλυράκης: Προσφεύγει κατά της προφυλάκισης η πλευρά των ψαράδων – Τι υποστηρίζουν

σήφης-βαλυράκης-προσφεύγει-κατά-της-π-1169262

Σήμερα Τρίτη (14.06.2022) αναμένεται ο δικηγόρος των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη να προσφύγει κατά του εντάλματος στην εισαγγελία Χαλκίδος για την προσωρινή προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων.

Ο Δημήτρης Καρβέλης μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τα νέα βήματα της πλευράς των δύο ψαράδων που αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. «Είναι κατάπτυστο και προκλητικά απαράδεκτο και εκθέτει τη δικαιοσύνη. Η διαδικασία προβλέπει ότι η πρόταση του Εισαγγελέα και η προσφυγή μας σε νομικό επίπεδο θα γίνουν προκείμενου να παρθεί η απόφαση του τριμελούς συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας».

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων εξηγεί ότι «πρακτικά, η προσφυγή δεν έχει να κάνει με την ουσία της υπόθεσης αλλά με τη νομιμότητα της προφυλάκισης. Δηλαδή προσβάλλουμε τους λόγους για τους οποίους ο ανακριτής μαζί με την εισαγγελέα προφυλάκισαν τους ψαράδες. Για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος ακόμα και όταν κατηγορείται για κακούργημα θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις να είναι ύποπτος φυγής ή αν αφεθεί ελεύθερος να κάνει τα ίδια ή παρόμοια αδικήματα».

«Θα κάνουμε μηνύσεις»

Μάλιστα ο κ. Καρβέλης αποκαλύπτει στο newsit.gr ότι μετά την προσφυγή σειρά παίρνουν και αρκετές μηνύσεις.

«Αμέσως μετά την προσφυγή έχουμε πάρει εντολή από τους κατηγορούμενους να προχωρήσουμε σε υποβολή μηνύσεων για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί κατά το στάδιο της ανάκρισης και στη συνέχεια. Θα είναι μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος, για κατάχρηση εξουσίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί το μεγάλο κομμάτι της Δικαιοσύνης είναι άνθρωποι που έχουν την αίσθηση του καθήκοντός τους και δεν μπορούν να παραβλέψουν την αλήθεια και το φως».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι είναι στις φυλακές Κορυδαλλού «οι άνθρωποι κλαίνε σαν παιδιά, έχουν πάθει σοκ. Είναι άνθρωποι νοικοκύρηδες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την πράξη και οι οικογένειές τους είναι και εκείνες καταρρακωμένες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook