Σιέρα Λεόνε: 91 νεκροί από έκρηξη σε τάνκερ πετρελαίου – Εικόνες αποκάλυψης

σιέρα-λεόνε-91-νεκροί-από-έκρηξη-σε-τάνκ-1312347

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (5/11) στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μετά από έκρηξη σε τάνκερ πετρελαίου. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μετά από σύγκρουση του βυτιοφόρου, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών.

Η έκρηξη  σημειώθηκε στην οδό Bai Bureh στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, με τον διευθυντής του κεντρικού κρατικού νεκροτομείου στο Φριτάουν να κάνει λόγο για 91 πτώματα. Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από το τάνκερ.

Εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους, ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση. Δείχνουν επίσης πλήθος κόσμου να τρέχει πανικόβλητος.

 

«Έχουμε τόσες απώλειες, καμένα πτώματα», δήλωσε από το σημείο της τραγωδίας η Μπρίμα Μπουρές Σεσέ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών. «Είναι ένα τρομερό, τρομερό δυστύχημα», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Φριτάουν Άκι-Σόγερ δήλωσε πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και σ’ αυτούς που ακρωτηριάστηκαν» ως αποτέλεσμα της έκρηξης, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τζούλιους Μαάντα Μπίο. «Η κυβέρνησή μου θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες», πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook