Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία: Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με εμπορικό και εκτροχιάστηκε – Τουλάχιστον 50 νεκροί

σιδηροδρομική-τραγωδία-στην-ινδία-επ-1704827

Σιδηροδρομική τραγωδία που θυμίζει Τέμπη σημειώθηκε στην Ινδία όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματική στην περιοχή Μπαλασόρ της Οντίσα και εκτροχιάστηκε, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ και τοπικούς αξιωματούχους.

Από το σιδηροδρομικό ατύχημα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 300.

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολκάτα στο Τσενάι εκτροχιάστηκε μετά την σφοδρή σύγκρουση και τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια έπεσαν στην διπλανή γραμμή. Πολλοί από τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

 

Στο σημείο έσπευσαν 60 ασθενοφόρα όμως «οι τραυματίες φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί» έγραψε στο Twitter ο Πρώτος Γραμματέας της Οντίσα, Πραντίπ Τζένα.

 

Οι αρχές στέλνουν πολλά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, πρόσθεσε.

 

Οι τραυματίες μεταφέρονται σε κέντρα υγείας στο Σόρο, το Γκοπαλπούρ και την Χανταπάντα.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και παρέχεται «κάθε δυνατή βοήθεια» στα θύματα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Πρόκειται για ένα «σοβαρό δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δυτικής Βεγγάλης. Στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες και τον απολογισμό των θυμάτων αυτήν τη στιγμή. Βρισκόμουν στο Δελχί και σπεύδω στο σημείο του δυστυχήματος», είπε ο Αρτσάνα Τζόσι, γενικός διευθυντής της South Eastern Railways.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook