«Shadow Dancers» | Έκθεση ζωγραφικής της Άννας Σίνου στο Οινοποιείο Ντουράκη

shadow-dancers-έκθεση-ζωγραφικής-της-άννας-σίν-155805

Schadow dancersΤο Οινοποιείο Ντουράκη συνεχίζοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά τις καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής Shadow Dancers, της Άννας Σίνου, που θα πραγματοποιηθεί στους εκθεσιακούς χώρους του Οινοποιείου.

Η ζωγράφος αντλεί το θέμα της από τα χορευτικά δρώμενα της ομάδας χορού Ηνεμόεις, με σκηνοθέτη-χορογράφο τη Μαρία Μεντέζ. Μια διαφορετική προσέγγιση του βλέμματος σε ένα ελισσόμενο θέμα, όπως ο χορός, με τη χρήση του κάρβουνου και των ξηρών παστέλ σε χαρτί.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2014 και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από Δευτέρα-Σάββατο, 11.00  – 22.00 και Κυριακή 7 μμ – 10 μμ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα με ένα χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού Ηνεμόεις στις 9 το βράδυ

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:  www.dourakiswinery.gr / τηλ. 2825051761

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Μέσα από μια ζωγραφική αφαίρεση και με την αφύπνιση της γραμμής, του φωτός και της σκιάς, τα έργα της Άννας Σίνου, δομούν έναν χωρόχρονο, της κίνησης και της ενέργειας των χορευτών. Με τη χρήση του κάρβουνου δημιουργείται πάνω στο χαρτί ένα ενεργειακό πεδίο, μία σύνθεση της ψυχικής διάθεσης των χορευτών και της ζωγράφου.

Τα σώματα υπάρχουν μόνο ως στιγμιότυπα όπου ο θεατής καλείται, δια μέσου ενός αιφνιδιασμού της όρασης, να συμμετάσχει, συνθέτοντας ο ίδιος την τελική εικόνα.

H ομάδα χοροθεάτρου Ηνεμόεις της Μαρίας Μεντέζ χρησιμοποιεί τον αυτοσχεδιασμό σαν βασικό εργαλείο, όπου η συνεχής αμφισβήτηση μέσω της σωματικής σκέψης, οδηγεί στον χωροχρόνο του αέναου εδώ και τώρα, επιφέροντας την εμπειρία ενός άλλου τρόπου ύπαρξης.

«Μελετάμε τρόπους να ξεπεράσουμε την ενόχληση που δημιουργεί το κοινωνικό και το λειτουργικό σώμα, να πλησιάσουμε την ξεχασμένη μνήμη που κουβαλάει το κάθε κύτταρο του σώματός μας. Ο χορός μας είναι αφιερωμένος στη γη που κυλιόμαστε και στην ανώνυμη έκφραση του καλλιτέχνη. Ο χορός μας είναι η σεμνή θέληση, ο αγώνας για να μην πεθαίνουμε μπροστά στην τελειότητα της φύσης».

Schadow dancers2Σύντομα βιογραφικά:

Η Άννα Σίνου σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Southern Illinois University στις Η.Π.Α., στο Marchutz school of Art στην Aix-en Provence της Γαλλίας, και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του John F. Kennedy στο San Francisco της Καλιφόρνιας στο τομέα Τέχνη και Συνείδηση. Έχει δείξει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έχει ειδικευτεί στη διδασκαλία της τέχνης σε παιδιά με τη μέθοδο Μοντεσσόρι και έχει διδάξει εικαστικές τέχνες σε σχολεία της Ελλάδας και σε ιδιωτικά σχολεία Μοντεσσόρι στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

H ομάδα χορού Ηνεμόεις ιδρύθηκε το 1999 από την Μαρία Μεντέζ στα Χανιά. Μέλη της ομάδας έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τον Carlos Martinez. Η μέθοδος του Tadashi Suzuki στην Αθήνα, σεμινάρια σύγχρονου χορού με την Αγγελική Στελλάτου, τους «Sinequanon» κ.α. καθώς και σεμινάρια Μπούτο με τους Masaki Iwana και την Sumako Koseki, Kazura Khan στα Χανιά.

Έχουν δώσει χορευτικές παραστάσεις σε διάφορα θέατρα, γκαλερί και σε ανοιχτούς χώρους στην Αθήνα και στη Κρήτη. Η ομάδα έχει τη βάση της στην αίθουσα Όξω Νου, στα Χανιά.

Η Μαρία Μεντέζ σπούδασε πειραματικό θέατρο και χορό στο Παρίσι από το 1974 έως το 1980, με τον Eduardo Manet. Επίσης σπούδασε Αφρικανικό Χορό με την Elsa Wolliaston και Contact improvisation με τους Steve Paxton και Mark Τhompkins.

Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια φωνητικής και χρήσης της ουδέτερης μάσκας της Commedia dellʼarte, υπό τη

διεύθυνση ηθοποιών του «Θεάτρου του Ήλιου» της Arianne Moushkine.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Σφεντόνες του Οίστρου στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με το Θεατρικό Εργαστήρι του

«Πολιτισμικού Νότου» και το Κ.Ε.Ρ. της ʽΕφης Καλούτση. Τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά όπου διδάσκει Αφρικανικό χορό,

Contact-Improvisation, Ανθρωπολογικό Θέατρο και Μπούτο

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook