Σφράγισαν νυχτερινό μπαρ σε περιοχή των Χανίων – Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ και… αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο

Στη βεβαίωση παράβασης για συγχρωτισμός δεκάδων όρθιων πελατών και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο σε νυχτερινό κατάστημα της εστίασης-μπαρ στην πλατεία του Πλατανιά, όπου διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις στους κανόνες για τη λειτουργία τέτοιων χώρων, με αρκετούς πελάτες να είναι όρθιοι εντός του χώρου.

Στο κατάστημα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του για 15 ημέρες όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές επέβαλλαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιπλέον και διοικητικό πρόστιμο της τάξεως την 500 ευρώ για παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς η επιχείρηση εκμεταλλευόταν αυθαίρετα και δημόσιο χώρο χωρίς την απαραίτητη άδεια, ήτοι είχε απλώσει τραπεζοκαθίσματα παράνομα στο πεζοδρόμιο έξωθεν της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και οι πολίτες καλούνται να εναρμονιστούν με τους κανόνες, καθώς τα τσουχτερά πρόστιμα δεν έχουν ανασταλτική ισχύ, όπως τονίζει σε αυστηρό ύφος η αστυνομική ηγεσία των Χανίων.

zarpanews.gr