Σφράγισαν γνωστό πολυκατάστημα στα Χανιά μετά από ντου των εφοριακών – Πώς εξαπατούσε τους πελάτες

σφράγισαν-γνωστό-πολυκατάστημα-στα-χ-1612141

Στην σφράγιση γνωστού κινέζικου πολυκαταστήματος στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου προχώρησαν οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το κατάστημα είτε προσπαθούσε να παίρνει μετρητά κάνοντας πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στις πληρωμές με κάρτα, έδινε αποδείξεις από το POS αλλά δεν εξέδιδε αποδείξεις. Οι εκπτώσεις που έκανε στους πελάτες του βασίζονταν στα κέρδη από την φοροδιαφυγή. Πρόκειται για εκπτώσεις που ξεπερνούσαν το 60% και όταν οι αγορές πληρώνονταν με μετρητά, το ποσοστό της έκπτωσης μεγάλωνε ακόμα περισσότερο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει 10 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο που και η υγειονομική κρίση και η ακρίβεια έχουν πλήξει για τα καλά την ελληνική αγορά, οι πολίτες να πράττουν τα νόμιμα και να ζητούν αποδείξεις σε κάθε αγορά, όπως τονίζεται και από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στα πλαίσια διενέργειας προληπτικών Ελέγχων, για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, διαπίστωσαν την μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, σε γνωστό πολυκατάστημα, ασιατικής προέλευσης, στην δυτική πλευρά της πόλης των Χανίων, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του (σφράγιση).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι, στα πλαίσια της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από την Φορολογική Ταμειακή Μηχανή.

Δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

Σε περίπτωση δηλαδή πληρωμής με κάρτα, θα πρέπει να λάβουμε δύο αποδείξεις, μια από την Φορολογική Ταμειακή Μηχανή και μία από το POS της τράπεζας. Τα ποσά των δύο αυτών αποδείξεων θα πρέπει, οπωσδήποτε, να συμφωνούν απόλυτα.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Σφράγισαν γνωστό πολυκατάστημα στα Χανιά μετά από ντου των εφοριακών – Πώς εξαπατούσε τους πελάτες

  1. Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα και βρήκαν Violations στα κινέζικα.
    Το καλοκαίρι που γίνεται της chinatown από τον Αποκόρωνα μέχρι τα Φαλάσσαρνα και από τον Πλατανιά μέχρι τα Σφακιά και κόβονται 5-6 αποδείξεις όλες και όλες, δεν έχει violations. Εκεί έχει συντεκnations.
    这是一个耻辱 (ine ntropi)

  2. Σωστα.. Επίσης εδώ λένε το όνομά εννω σε άλλες επιχειρήσεις αναφέρουν σκέτο επιχείρηση χωρίς όνομα λίγο ρατσιστικό εδώ ομως

  3. Παραπλανητική και η είδηση. ‘ πως εξαπατούσε πελάτες ‘ . Την εφορία εξαπατούσε …και καλά έκανε με όλους αυτούς τους απατεώνες

  4. Κ. Φ. Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ (ΕΜΜΕΣΑ) ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΜΕ ΦΠΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΛΕΒΕΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook