Σφοδρή, πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Αθήνα | Photos + Video

σφοδρή-πρωτοφανής-χαλαζόπτωση-στην-α-932774

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού έπεσε λίγο πριν από τις 14.30 της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που στην Κρήτη πνέουν νοτιάδες και έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές

Ο καιρός άλλαξε απότομα και ξαφνικά χαλάζι μεγάλου μεγέθους έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε μέγεθος καρυδιού, φαινόμενο σπάνιο για το Λεκανοπέδιο. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε λίγα λεπτά και στη συνέχεια κόπασε.

Ο ήχος από το χαλάζι ήταν πραγματικά εκκωφαντικός, ενώ οι οδηγοί που έτυχε να βρεθούν εκείνη την ώρα στο δρόμο αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Στη φωτογραφία που θα δείτε στη συνέχεια, φαίνεται το μέγεθος του χαλαζιού καθώς αυτό έπεφτε. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση νωρίτερα και στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπως θα δείτε σε βίντεο που τραβήχτηκε την ώρα που έπεφτε το χαλάζι.

 Το χαλάζι έσκισε τέντες σπιτών

Το χαλάζι που έπεσε σε αρκετές περιοχές είχε το μέγεθος καρυδιού, ενώ από τις πρώτες πληροφορίες στα social media γίνεται λόγος για ζημιές σε αυτοκίνητα, τέντες σπιτιών, ακόμη και ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Σε κάποιες περιπτώσεις το χαλάζι ήταν πολύ μεγάλο θυμίζοντας ακόμη και μπαλάκι του γκολφ σε όγκο.

Σύμφωνα με κατοίκους της Αθήνας, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε και τραυματισμούς. Δεκάδες ήταν οι χρήστες που ανάρτησαν φωτογραφίες κρατώντας το χαλάζι στα χέρια τους προκειμένου να δείξουν το μέγεθός του.

iefimerida.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook