Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Είμαστε ανήσυχοι για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ

σφοδρή-επίθεση-τσίπρα-σε-κυβέρνηση-η-τ-1476369

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα έστρεψε τα πυρά του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη για την εμπορική ονομασία «Turkaegean». Μάλιστα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν ζήτησε καν ένα συγγνώμη, «να και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»!

Επανερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προκύπτει σοβαρότατος κίνδυνος για τη δική μας κυριαρχία, σοβαρότατος κίνδυνος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για τη διεθνή θέση της χώρας.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρέχει ενημέρωση προς όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά δεν μπορώ παρά να μην εκφράσω αυτό που έχω την αίσθηση αισθάνονται σήμερα οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Αισθανόμαστε μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά παραθέτοντας δήλωση της βοηθού της Αμερικανίδας Υπουργού Άμυνας που «ανακοίνωσε δημόσια και επίσημα ότι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F 16 της Τουρκίας, τονίζοντας μάλιστα ότι ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

«Δεν υπάρχει απομονωμένος Ερντογάν»

Συνεπώς, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχει απομονωμένος Ερντογάν «που δήθεν λένε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης». «Αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι ψέμα από αυτά που είχα πει στη Βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα F16 και παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος γιατί χθες στο Μνηνόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία δεσμεύονται ότι χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι ότι η Τουρκία χωρίς να συμμετέχει στις κυρώσεις απέναντι στην ενάντια στη Ρωσία αναβαθμίζει τη θέση της στα διεθνή δρώμενα. Το ίδιο είμαστε ανήσυχοι γιατί μέσα σ’ αυτό το κλίμα παράνομο διεκδικήσεων η Τουρκία όχι μόνο δεν πιέζεται να επανέλθει στο δρόμο της διπλωματίας αλλά καταφέρνει να επιβάλει και να κατοχυρώσει επισήμως στην ευρωπαϊκή ένωση τη λογική ενός τουρκικού Αιγαίο δηλαδή το εντελώς απαράδεκτο από κάθε άποψη, το Turkaegean», προσάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας ευθέως τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Εξάλλου, όπως είπε, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται την επιλεκτική όραση και ευαισθησία των μεγάλων συμμάχων το βάλει συνεχώς νέες απαιτήσεις, «επιχειρώντας να νομιμοποιήσει παράνομα σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας». « Τέλος είμαστε ανήσυχοι γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε δείχνει να είναι καθόλου να ανησυχεί για όλα αυτά. Όχι μόνο δεν ανησυχεί αλλά δηλώνει ικανοποιημένη», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση άφησε την Τουρκία να μονοπωλεί τον όρο «Αιγαίο» και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Η παράταξη σας δεν ήταν που κόντεψε να γυρίσει τον κόσμο για την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Τώρα που η Τουρκία οικειοποιείται όλο το Αιγαίο που είναι ο υπεύθυνος υπουργός για όλα αυτά; Ο κύριος Γεωργιάδης που δεν είχε την ετοιμότητα να βγήκε να πει mea culpa να παραιτηθεί έπρεπε κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook