Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων από τα μέλη της Ταξικής Ενότητας

Σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων εξαπολύουν τα εκλεγμένα μέλη με την παράταξη της Ταξικής Ενότητας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και με αφορμή την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης η πλειοψηφία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου «δεν βρίσκει τρόπο να συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη….παρόλες τις προσπάθειες από μεριά μας. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στάση που αντικειμενικά κάνει πλάτες την επίθεση κυβέρνησης και μεγάλο-εργοδοσίας στην υγεία, της ζωή και τα δικαιώματά μας.»

H ανακοίνωση των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου της Ταξικής Ενότητας Ν. Χανίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει από την προηγούμενη βδομάδα για να συνεδριάσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων με θέμα την συμμετοχή του ΕΚΧ στην απεργία που έχουν αποφασίσει εκατοντάδες συνδικαλιστικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα, παρόλες τις ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας  που ζητούν να κηρυχθεί απεργία στις 26 του μήνα η απάντηση είναι ότι με διάφορες δικαιολογίες αποφεύγουν να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει, βρίσκοντας αθωράκιστο το σύστημα υγείας Πανελλαδικά αλλα και στο Νομό μας εξαιτίας των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης της σημερινής αλλα και των προηγούμενων. Την ώρα που οι χώροι δουλειάς γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊου(σούπερ μαρκετ , δημόσιες υπηρεσίες , καταστήματα εστίασης, εργοστάσια ,κλπ.)και για τα υγειονομικά μέτρα πηγαίνουν λάστιχο ανάλογα με τον εργοδότη. Την ώρα που καθημερινά οι γονείς και συνάδελφοι μας δίνουν μάχη με τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση χωρίς υποδομές (tablet, διαδίκτυο ).  Την ώρα που η κυβέρνηση απαντά σε όσους αγωνίζονται με καταστολή και απειλές βρίσκει ευκαιρία για να πιάσει τους εργαζόμενους στον ύπνο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση  «εκσυγχρονίζει» τις  σχέσης εργασίας με την καθιέρωση της 10ωρης δουλειάς και  την επέκταση της ευελιξίας στην εργασία.  Μας γυρίζουν στην κυριολεξία έναν αιώνα πίσω! Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν στην ουσία παράνομες όλες τις απεργίες, βάζουν χέρι στην λειτουργία των Συνδικάτων , βάζουν στον «γύψο» την συνδικαλιστική δράση. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χανίων δεν βρίσκει τρόπο να συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη….παρόλες τις προσπάθειες από μεριά μας. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στάση που αντικειμενικά κάνει πλάτες την επίθεση κυβέρνησης και μεγάλο-εργοδοσίας στην υγεία, της ζωή και τα δικαιώματά μας.

Το  λέμε καθαρά προς κάθε κατεύθυνση πως σιγή ιχθύος στην οργανωμένη διεκδίκηση και τον αγώνα των εργαζομένων δεν θα τους αφήσουμε να επιβάλουν! Η μάσκα είναι μέτρο προστασίας και όχι φίμωτρο που επιδιώκουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε συνδικαλιστή για το κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο ανεξαρτήτως διαφωνιών και αντιλήψεων για το εργατικό κίνημα να μπουν μπροστά στις 26 του μήνα μέρα απεργίας για δεκάδες ομοσπονδίες εργατικά κέντρα ανά την Ελλάδα να είναι μέρα δράσης και πάλης και των δικών τους σωματείων, στους χώρους δουλειάς τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Διεκδικώντας:

Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας από την κυβέρνηση

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία.
  • Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία εργαλεία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
  • Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
  • Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Καμία διακοπή σύνδεσης. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.

Αποστολάκης Ι.

Βολακάκης Δ.

Λεκάκης Γ.

Ξανθουδάκης Μ.

Ρηγανάκος Φ.

Τσουπάκης Ν.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ