Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ – Επτά νεκροί σε τροχαία, ακυρώσεις 1.600 και πλέον πτήσεων | Photos

σφοδρή-χιονοθύελλα-σαρώνει-τις-ηπα-ε-797632

Η χιονοθύελλα που έπληξε τις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι άρχισε να σαρώνει χθες Κυριακή μεσοατλαντικές Πολιτείες, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Dulles.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα που αφορούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε 10 Πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που άρχισε την πορεία του στο Μεξικό, όπου προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, θα πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χιλιομέτρων, από το Κολοράντο μέχρι την ανατολική ακτή.

Συνολικά 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες, οι περισσότερες στα διεθνή αεροδρόμια Ronald Reagan και Ντάλες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware. Άλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν, πολλές από αυτές στο Ρόναλντ Ρίγκαν, στην Ουάσινγκτον.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ντάλες, ενημέρωσε η διεύθυνση του ίδιου. «Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς επηρεάζεται η πτήση σας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφεραν οι αρχές των δύο Πολιτειών.

Στα λευκά «ντύθηκε» και η Ουάσιγκτον τις τελευταίες ώρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Winter storm Gia began in Colorado and spread across the country over the weekend, dumping snow and ice in the Mid-Atlantic region Sunday afternoon. Washington, D.C. was hit hard by snow, blanketing the region in white. #snow #washingtondc #snowstorm #winterstormgia #gia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη USA TODAY (@usatoday) στις

Ο Λευκός Οίκος γέμισε χιόνι γεγονός που έκανε και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να χαρεί πολύ. Τόσο πολύ που έγραψε ένα ακατανόητο tweet στο οποίο μιλάει για την ομορφιά του χιονιού και πόσο ιδιαίτερη είναι η πατρίδα του. Φυσικά πάρα πολλοί χρήστες έσπευσαν να του εξηγήσουν ότι το χιόνι δεν είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο και πως εκτός από την Ουάσιγκτον χιονίζει και σε άλλα σημεία του κόσμου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook