«Σφαγή» υποψηφίων με την υπογραφή της Κεραμέως – Εκτός ΑΕΙ 40.000 μαθητές

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για το 2021. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι δυσοίωνες εκτιμήσεις μετά τις ανεπαίσχυντες και απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν έξω από ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την Κεραμέως να «χαίρεται» και να «πανηγυρίζει» για το ότι πλέον «τα δημόσια πανεπιστήμια είναι για λίγους».

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλαγές στο μηχανογραφικό, επιλογή τμημάτων και Τράπεζα Θεμάτων αποδείχτηκαν καταστροφικά για ους υποψήφιους φοιτητές, παρά τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας η οποία μιλούσε για «καινοτόμες αλλαγές στην εκπαίδευση».

Από τους περίπου 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μπήκαν περίπου 63.000, συνεπώς περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ.

Από τις περίπου 79.000 κενές θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου οι 63.000 κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν 16.000 θέσεις έμειναν κενές και πολλά τμήματα μένουν χωρίς φοιτητές.

Ικανοποιημένη η Κεραμέως!

Απολύτως ικανοποιημένη ωστόσο εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως για τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής, την ελάχιστη βάση εισαγωγής ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια.

«Είχαμε φέτος και μεγάλες αλλαγές θεσμικές, όπως οι βάσεις εισαγωγής και όπως το παράλληλο σύστημα εισαγωγής. Η μεταρρύθμιση αυτή προσφέρει οφέλη και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

Βγαίνουν κερδισμένα τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους. Γιατί δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια και οι σπουδές τους έχουν αντίκρισμα. Δεν έχουμε πλέον τα φαινόμενα να εισάγεται κανείς με 1,2,3.

Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Και θα τους δώσουν αυτά που θέλουν σε γνώσεις και θα τα βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Αναγνωρίζεται πλέον το κύρος των σπουδών για τα Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές. Τα Πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κούνια που σε κούναγε και ακόμα σε κουνάει!!! Έτσι αναβαθμίζονται τα πανεπιστήμια; Άς μου εξηγήσει κάποιος πώς απεγκλωβίζονται τα παιδιά από τα πανεπιστήμια και οι σπουδές τους έχουν αντίκρυσμα; Δηλαδή τόσα χρόνια που η Ελλάδα βγάζει εκτοντάδες λαμπρούς επιστήμονες που διαπρέπεουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, την Κεραμέως περίμεναν; Όλοι αυτοί οι επιστήμονες από ποια “υποβαθμισμένα” πανεπιστήμια αποφοίτησαν; Το καλό ή λιγότερο καλό πανεπιστήμιο δεν το κάνει ο αριθμός των φοιτητών, αλλά το πρόγραμμα σπουδών, η επιστημονική κατάρτιση των καθηγητών, τα μέσα και που έχουν στη διάθεσή τους τα πανεπιστήμια, η σύνδεση πανεπιστημιακής μόρφωσης με αγορά εργασίας κλπ.Κάποτε ένας ξένος καθηγητής πανεπιστημίου μου είπε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι και λειτουργεί ως ένα “χωνί”, μόνο που η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου το “χωνί” το κρατάει ανάποδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ