Σέβη Βολουδάκη: Δεσμεύτηκε να φέρει εκ νέου τα προβλήματα των εργαστηριακών γιατρών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας | Video

σέβη-βολουδάκη-δεσμεύτηκε-να-φέρει-εκ-1669038

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Σέβη Βολουδάκη, «εκ μέρους των εργαστηριακών γιατρών, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του clawback, δηλαδή του μέτρου της υποχρεωτικής επιστροφής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού του Οργανισμού, και το οποίο τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία, καθώς πρέπει να επιστρέφουν το 60-70% των δεδουλευμένων τους στο ΕΟΠΠΥ κάθε μήνα.

Η κ. Βολουδάκη δεσμεύτηκε να φέρει εκ νέου το ζήτημα στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν άμεσες λύσεις, βγάζοντας από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει λόγω του clawback τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η Βουλευτής τόνισε επίσης, πως πρέπει να εφαρμοστούν και όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ώστε να γίνεται ενδελεχής έλεγχος στις αλόγιστες συνταγογραφήσεις και τις περιττές εξετάσεις. Να μπει ένας “κόφτης” ηλεκτρονικός που θα ελέγχει τι και πόσες φορές μπορεί κάτι να συνταγογραφείται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook