Σέβη Βολουδάκη: 10 θέσεις στα Χανιά για τη Δικαστική αστυνομία – «Αποτελεί πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου»

σέβη-βολουδάκη-10-θέσεις-στα-χανιά-για-τ-1737166

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη τοποθετήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Δικαστική Αστυνομία.

Η κυρία Βολουδάκη τόνισε: Η σύσταση της εν λόγω υπηρεσίας αποσκοπεί κυρίως στην υποβοήθηση του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, καθώς και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών με την ανάθεση σε εξειδικευμένο προσωπικό του Υπουργείου Δικαιοσύνης αστυνομικών και προανακριτικών καθηκόντων, που απαιτούν ειδικές επιστημονικές γνώσεις.

Συγκεκριμένα, για τον πολιτικό τομέα συστήνονται 150 θέσεις Π.Ε. και Τ.Ε., ενώ για τον αστυνομικό 600 θέσεις. Ειδικότερα για τον πολιτικό τομέα προβλέπονται στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης με έδρα τα Χανιά 3 θέσεις. Για τον αστυνομικό τομέα προβλέπονται στην Εισαγγελεία Εφετών Κρήτης με έδρα τα Χανιά 3 θέσεις και για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων 4 θέσεις.

Επιπλέον, επεσήμανε πως η σύσταση της δικαστικής αστυνομίας αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της χώρας με την προοπτική ότι πρόκειται να καλύψει κενά του ελληνικού δικαστικού συστήματος, ειδικά στο στάδιο της έρευνας και της προανάκρισης, όσο και στον καθημερινό φόρτο εργασίας των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook