Σερβία: Ζητούν 600 ευρώ για διαμονή… σε βάρκα ενόψει του Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι

σερβία-ζητούν-600-ευρώ-για-διαμονή-σε-βά-1442867

Η φρενίτιδα που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού για ένα εισιτήριο στο Final Four της Euroleague που πρόκειται να διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 στο Βελιγράδι έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας της Σερβίας. Και από τη στιγμή που η ζήτηση είναι μεγάλη, επόμενο είναι να οι τιμές να πιάσουν ταβάνι, δυσκολεύοντας τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να σταθούν δίπλα στην ομάδα τους, μέσα στην επιβλητική Stark Arena.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα μισά εισιτήρια της διοργάνωσης φαίνεται να έχουν καταλήξει ήδη σε ερυθρόλευκα χέρια, όμως όσοι ονειρεύονται φθηνή διαμονή και low budget ταξιδάκι, καλύτερα να το ξανασκεφτούν καθώς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι Σέρβοι ξενοδόχοι δεν πρόκειται να δείξουν ευαισθησία απέναντι στον καημό των χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού που σκοπεύουν να μετατρέψουν την Stark Arena …σε ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν μια ακόμη κούπα, στην ενδέκατη παρουσία των ερυθρόλευκων σε Final Four.

Με μια πρόχειρη ματιά στη πλατφόρμα Booking. com διαπιστώνεται πως όσα ελεύθερα δωμάτια έχουν απομείνει, δίνονται έναντι 600 ευρώ τη βραδιά ( το δίκλινο) ενώ μια μέρα πριν τον ημιτελικό η τιμή τους δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Υπουργός της κυβέρνησης που εκδήλωσε ενδιαφέρον να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να παρακολουθήσει το τουρνουά, έμεινε άφωνος όταν τον πληροφόρησαν για τις τιμές των ξενοδοχείων και θα το σκεφτεί καλά, είπε για το αν τελικά θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι. Χαρακτηριστικό της αυξημένης ζήτησης είναι ότι οι Σερβοί έχουν φτάσει στο σημείο να βγάζουν προς ενοικίαση ακόμα και τις …βάρκες τους, έναντι 600 ευρώ το τριήμερο, όπως μπορείτε να δείτε και στην πρόσφατη αγγελία που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Booking. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Airbnb διαμερίσματα.

Τρύπες από την εποχή της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας ενοικιάζονται έως και 500 ευρώ τα τρία βράδια και η μόνη ανακαίνιση που εντοπίσαμε είναι μάλλον… τα καινούρια (;) σεντόνια στα κρεβάτια. Οι ιδιοκτήτες τους πιέζουν τους υποψήφιους φιλοξενούμενους να καταθέσουν προκαταβολές, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται από την πλατφόρμα. Ενδεικτικά, τα εισιτήρια για να παρακολουθήσει κάποιος το Final Four ξεκινούν πλέον από 450 ευρώ το άτομο και αφορούν το πακέτο ημιτελικοί συν τελικοί, τα αεροπορικά εισιτήρια από 550 ευρώ το άτομο. Την επόμενη μέρα του τελικού επιστρέφει η κανονικότητα και κάποιος που θέλει να ταξιδέψει στο Βελιγράδι με το αεροπλάνο δεν θα του στοιχίσει περισσότερα από 200 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της EuroLeague, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ήδη πάρει τουλάχιστον το 45% των εισιτηρίων, κάτι που θα κάνει… κατακόκκινο το γήπεδο όπου θα διεξαχθούν τα ματς. Αυτό σημαίνει ότι στο «στολίδι» του Βελιγραδίου θα βρεθούν τουλάχιστον 6.000 οπαδοί των Πειραιωτών, ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός έχει αυξητικές τάσεις. Σχεδόν το μισό γήπεδο θα είναι ερυθρόλευκο, ενώ περίπου το 16% θα αποτελείται από Ισπανούς, που όμως έχουν δύο εκπροσώπους στο Final Four (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ). Αξίζει να σημειωθεί πως το 6% το έχουν κλείσει ισραηλινοί φίλαθλοι, παρόλο που η Μακάμπι αποκλείστηκε από τη Ρεάλ στα πλέι-οφ, το 5% οι Σέρβοι, ενώ το 5% των εισιτηρίων το προμηθεύτηκαν οι Τούρκοι που έχουν την Εφές.

Δείτε κάποιες από τις πιο «τρελές» τιμές που αναφέρονται στην πλατφόρμα booking.com:

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook