Σέρρες: Χωριό «βράζει» από κρούσματα αλλά οι κάτοικοι δεν εμβολιάζονται

σέρρες-χωριό-βράζει-από-κρούσματα-α-1270382

Προβληματισμό προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα αρκετών περιοχών της χώρας όπου καταγράφονται καθημερινά πολλά νέα κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να εντείνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά κύριο λόγο οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία είναι ανεμβολίαστοι με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Πάτρας όπου το 95% των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ή ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Την ίδια ώρα στις Σέρρες μία ολόκληρη κοινότητα «βράζει» από τα κρούσματα που καταγράφονται.

Αχαΐα: Το 95% των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι

Δεν λένε να πέσουν τα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στην Αχαΐα, η οποία βρίσκεται στο κόκκινο. Την ίδια ώρα από τα rapid test φαίνεται μεγάλη διασπορά στην κοινότητα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολιαστοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Open τo 95% των νοσηλευόμενων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας είναι ανεμβολίαστοι και είναι κυρίως άτομα άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι ασθενείς στην ηλικιακή ομάδα από τα 67 έτη έως τα 70 έτη.

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 66 άτομα 11 εκ των οποίων στη ΜΕΘ. Το θετικό είναι πως δύο παιδιά που νοσηλεύονταν στην παιδιατρική κλινική το Σάββατο έλαβαν εξιτήριο.

Σέρρες: «Βράζει» ολόκληρο χωριό

Στις Σέρρες και στο χωριό Προβατά καταγράφεται επικίνδυνη αύξηση στα κρούσματα ενώ διαπιστώνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που είναι ανεμβολίαστοι και μάλιστα δεν δείχνουν και να αλλάζουν άποψη.

Σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο των Σερρών η κατάσταση είναι ασφυκτική καθώς οι σαράντα απλές κλίνες του νοσοκομείου είναι γεμάτες. Σε σχέση με τις κλίνες ΜΕΘ όσες αδειάζουν γεμίζουν πολύ γρήγορα με νέους ασθενείς. Σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι στην κοινότητα του Προβατά θετικοί βρέθηκαν μαθητές αλλά και μία καθηγήτρια. Μάλιστα, κάποια παιδιά με απόφαση των γονιών τους έμειναν για προληπτικούς λόγους στο σπίτι ενώ άλλα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook