Σεραφείμ Ρίζος: Ο αγώνας της Κυριακής Κατάκη για να μη χάσει τη δουλειά της δικαιώθηκε πανηγυρικά

σεραφείμ-ρίζος-ο-αγώνας-της-κυριακής-κ-863652

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 12/8 αποφασίστηκε η άρση της από 26/7 απόφασης του ίδιου οργάνου, που αφορούσε στη μη ανανέωση της σύμβασης της εργαζόμενης Νηπιαγωγού σε παιδικό σταθμό του δήμου.

Η αρχική απόφαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ αποδείχτηκε ότι ήταν παράτυπη και παράνομη και έτσι η συγκεκριμένη εργαζόμενη θα συνεχίσει να εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς της πόλης αφού από 1/9 θα ανανεωθεί κανονικά η σύμβασή της.

Η Κυριακή Κατάκη δουλεύει ανελλιπώς στους παιδικούς σταθμούς, αρχικά του Δήμου Θερίσσου και στη συνέχεια του δήμου Χανίων, τα τελευταία 10 χρόνια. Κινδύνεψε να χάσει τη δουλειά της όταν ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ έκρινε ότι κακώς ανανεώθηκε η σύμβαση της εργαζόμενης διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προσληφθεί παρατύπως.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε προσληφθεί το 2009, αρχικά ως μαία και στη συνέχεια ως νηπιαγωγός στον παιδικό σταθμό Βαμβακόπουλου όπου και εργάζεται ως τώρα. Αυτό που αγνοήθηκε (είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας) στην εισήγηση του επιθεωρητή ήταν ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών εξαιρείται από το σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ και άρα ορθά και νόμιμα οι συμβάσεις της εργαζόμενης ανανεώνονταν κάθε χρόνο.

Τεράστια είναι η ευθύνη τόσο της προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ κας Ζερβουδάκη όσο και της πλειοψηφίας του οργάνου οι οποίοι χωρίς να κάνουν τον οποιονδήποτε έλεγχο αναπαρήγαν την εισήγηση του επιθεωρητή του ΑΣΕΠ εισηγούμενοι την απόλυση της εργαζόμενης χωρίς να κάνουν τον παραμικρό έλεγχο της νομιμότητάς της και χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης τόσο της εργαζόμενης όσο και της υπηρεσίας του δήμου.

Τεράστια είναι η ευθύνη ειδικά των μελών της παράταξης Σημαντηράκη στο ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ που επιτέθηκαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, τόσο στην εργαζόμενη όσο και σε όσους εναντιωθήκαμε στη μη ανανέωση της σύμβασής της (Ρίζος, Σαρρής, Κουλουριώτη).

Σε συνθήκες κρίσης που οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με πρώτο και κύριο την έλλειψη προσωπικού η εισήγηση απόλυσης έστω και μίας εργαζόμενης, αν δεν είναι σκοπούμενη, φανερώνει είτε πλήρη ανευθυνότητα είτε ανικανότητα από την πλευρά της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ και φυσικά της αρμόδιας αντιδημάρχου .

Γνωρίζοντας ότι και σε άλλους δήμους της χώρας (Άλιμος, Περιστέρι) οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς είναι αντιμέτωποι με απολύσεις δηλώνουμε την ικανοποίησή μας από την εξέλιξη της υπόθεσης και υπογραμμίζουμε ότι ως παράταξη θα είμαστε δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση και από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

4 thoughts on “Σεραφείμ Ρίζος: Ο αγώνας της Κυριακής Κατάκη για να μη χάσει τη δουλειά της δικαιώθηκε πανηγυρικά

  1. ΕΓΩ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ 31/7/2020 ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΑ 54 ΜΟΥ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕ <> ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧ@ΔΙΑ ΜΟΥ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

  2. Καλά,πώς είχε προσληφθεί ως μαία,σε παιδικό σταθμό???…Λεπτομέρεια….Απλά κλασσικά τα πράγματα,είναι πολιτικά(έτσι όπως είχε μπεί κ η γυναίκα δλδ),για αυτό κ επιτίθονται σε διάφορους,υποθετω,»αντιπάλους» τους….
    Κι εσείς κύριε »άνεργε»,αν εργαζοσαστάν σε δημόσια ή δημοτική αρχή,θα είχατε »πλάτες»(γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις βέβαια),αλλά
    δεν ασχολούνται,με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις….

  3. Η κακώς προσλήφθηκε η κακώς απολύθηκε. Η «έκρινε ότι κακώς ανανεώθηκε η σύμβαση » η « ορθά και νόμιμα οι συμβάσεις της εργαζόμενης ανανεώνονταν κάθε χρόνο»
    Αντε βγάλε άκρη με αυτά που γράφονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook