Σεραφείμ Ρίζος: «Δεν θα γίνω μαϊντανός να κάνω τον αντιδήμαρχο σε δημαρχιακή αρχή άλλης κατεύθυνσης»

σεραφείμ-ρίζος-δεν-θα-γίνω-μαϊντανός-863652

Ξεκάθαρος για την στάση που θα τηρήσει την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά και ικανοποιημένος με τη δραστηριότητα της «Ανταρσίας στα Χανιά» στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια ήταν ο Σεραφείμ Ρίζος, μιλώντας στον SUPER FM 89.6.

«Πρέπει να σχολιάσουμε, επειδή πολλοί από τους συνυποψηφίους μας χαρακτηρίζουν ακραίους, μάλλον ήμασταν αποδέκτες ακραίων συμπεριφορών, παρά έρχονταν από εμάς, μέσα σε δημοτικό συμβούλιο και εκτός.» ξεκαθάρισε ξεκινώντας την συζήτηση με τον Δημήτρη Παππά ο επικεφαλής του συνδυασμού, ενώ έπειτα εστίασε στις κοινωνικές καταστάσεις της εποχής και την διαχείριση του δήμου:

Αυτό που βιώνουμε είναι μια ακραία κατάσταση. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία θέτουμε τη βασική έλλειψη οποιουδήποτε κοινωνικού μισθού. Οι εργαζόμενοι έχουν αποστερηθεί όλες τις υπηρεσίες και τα έργα που χρειάζονται. Δεν υπάρχουν οι υπηρεσίες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αποκούμπι.

Καλό αλλά λίγο το υπνωτήριο αστέγων. Το κοινωνικό παντοπωλείο έχει ελάχιστο αριθμό ωφελουμένων, δεν πρέπει όμως να γίνεται με όρους ελεημοσύνης. Από τους παιδικούς σταθμούς αποκλείονται παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη. Υψηλόμισθος θεωρείται ο εργαζόμενος των 900€ στο δημόσιο.»

Για το πρόβλημα της στέγασης:

«Κοινωνική πολιτική πρέπει να υπάρχει και στο ζήτημα της στέγης. Αντί για ξενοδοχεία στο λόφο Καστέλι, να έχουμε στόχο να στεγάσουμε εκεί τους φοιτητές. Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι είχαν κάνει «σημαία» τα ξενοδοχεία. Το airbnb δεν αποτέλεσε λύση στην κρίση, όταν σου ζητάνε 400€ για γκαρσονιέρα… Πρέπει να μπαίνουν όροι σε τέτοια πράγματα. Δεν γίνεται οι εκπαιδευτικοί να μένουν σε παραπήγματα και κάμπινγκ στην Παλαιόχωρα.»

Για τις συνεργασίες:

«Αντιδήμαρχος δεν θα γίνω σε καμία δημοτική αρχή, ούτε κανένα μέλος μας. Επικοινωνιακά, πολλοί χρησιμοποιούν το συναινετικό προφίλ, στην ουσία όμως ζητούν υποταγή. Δεν θα γίνουμε αντιδήμαρχοι να κάνουμε το μαϊντανό σε δημοτική αρχή άλλης στρατηγικής κατεύθυνσης. Άλλοθι δεν δίνουμε.

Όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έχουν από πάνω τους την επικεντρωμένη διοίκηση σαν «στενό κορσε». Από τα σημαντικότερα προβλήματα οι ελλείψεις προσωπικού. Εμείς θέλουμε τον Δήμο σαν βήμα διεκδίκησης.

Από αυτούς που φαίνεται οτι έχουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις αυτή τη στιγμή, εμείς δεν θα επιλέξουμε υποψήφιο για την δεύτερη Κυριακή. Αν είχαμε να επιλέξουμε έναν υποψήφιο της αριστεράς, αν είμαστε εμείς στον δεύτερο γύρο, προφανώς, αν είναι ο κύριος Βουρλάκης, προφανώς επίσης. Αν είναι ο κύριος Σαρρής, θα το δούμε, θα το συζητήσουμε πολιτικά και συλλογικά.»

Τι ζητάει από τους Χανιώτες ψηφοφόρους:

«Ζητάμε αυτή η δύναμη να γίνει πιο μεγάλη, η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή. Έμεινε σταθερή στις υποσχέσεις της, οτι θα φέρει τις εργατικές φωνές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η δράση της «Ανταρσίας» στα Χανιά έγινε σημείο αναφοράς για πάρα πολύ κόσμο και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook