ΣΕΠΕ Χανίων: Το μήνυμα των εκπαιδευτικών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

σεπε-χανίων-το-μήνυμα-των-εκπαιδευτικ-444832

Το δικό τους μήνυμα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου έστειλαν μέσω ανακοίνωσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων, οι εκπαιδευτικοί του Νομού, όπου μεταξύ άλλων καλούν τον λαό να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους, το σεβασμό και την διαφύλαξη των κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο

«Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2019 βρίσκει τη δημόσια εκπαίδευση σε συρρίκνωση με χιλιάδες λειτουργικά κενά να παραμένουν ακάλυπτα. Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τα εργασιακά δικαιώματά μας να καταπατούνται μέσα από «αναπτυξιακούς» νόμους. Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τις φασιστικές ιδέες και τους φασίστες απομονωμένους και περιθωριοποιημένους από το λαό ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σε εξέλιξη.

Οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και οι χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, το θάνατο και την ανέχεια δεν έχουν τελειωμό. Αυτοί που εξέθρεψαν το φανατισμό, επιχειρούν τώρα να ελέγξουν οικονομικά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μ. Ανατολής. Χιλιάδες ζωές χάνονται στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου ενώ κάποιοι συνεχίζουν να καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το 1940 ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στο φασισμό και το ναζισμό. Οι περισσότεροι έτρεχαν να καταταχθούν. «Με το χαμόγελο στα χείλη πάνε οι φαντάροι μας μπροστά», όπως λέει και το τραγούδι. Έτσι γράφτηκε το παλλαϊκό ΟΧΙ. Από τους εθελοντές και τους στρατιώτες. Εκεί γράφτηκε το ΟΧΙ. Στο μέτωπο, στα σύνορα.

Το ηρωικό έπος της Αλβανίας και της Εθνικής Αντίστασης, που ξεκίνησε από τα βουνά της Αλβανίας και συνεχίστηκε με το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη από το Μανόλη Γλέζο και το Λάκη Σάντα, ακολούθησαν τα Συσσίτια Αλληλεγγύης για τους πεινασμένους και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, στις πόλεις και τα βουνά με τον ένοπλο αγώνα και το αντάρτικο κατά του φασισμού.

Σήμερα πρέπει να φωνάξουμε «Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός», να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους, το σεβασμό και την διαφύλαξη των κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

Πηγή: zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook