ΣΕΠΕ Χανίων: “Μέσα από απαράδεκτους τακτικισμούς η Γ΄ φάση προσλήψεων”

φωτογραφία αρχείου

Μόλις το 50% των κενά  των σχολικών μονάδων των Χανίων και των αναγκών για παράλληλη στήριξη καλύπτουν η Γ΄ φάση προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, που καταγγέλλει την κυβέρνηση για “απαράδεκτους τακτικισμούς”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Χανίων

Με 1.774 εκπαιδευτικούς, ΕΑΕ και γενικής εκπαίδευσης  και 799 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων γενικής εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε η Γ΄ φάση προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών. Οι δηλώσεις της υφ. Παιδείας κ. Ζαχαράκη, εντός και εκτός βουλής, για διαδικασία καταγραφής των επικαιροποιημένων κενών από τις περιφερειακές διευθύνσεις αλλά και την  κάλυψη αυτών άμεσα μόνο ατελέσφορες και παραπλανητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σε επίπεδο νομού Χανίων οι ελλείψεις ήταν μεγάλες δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, στην λειτουργία και παρεχόμενη εκπαίδευση στα ολιγοθέσια σχολεία και στην εγκατάλειψη της ουσιαστικής παρέμβασης στους μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης. Οι χτεσινές προσλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης ΠΕ Χανίων καλύπτουν κατά 50% τα κενά  των σχολικών μας μονάδων και των αναγκών για παράλληλη στήριξη.

   ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ      ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ 13 9   ΔΑΣΚΑΛΟΙ 2 2
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 3 2   Δ. ΠΑΡΑΛ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ 62 35
ΑΓΓΛΙΚΗΣ 2 2   ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 1 1
Φ. ΑΓΩΓΗΣ 3 2   Ν/Γ ΠΑΡΑΛ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 29 15
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 4     ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 1  
Θ.ΑΓΩΓΗΣ 4 1        
ΜΟΥΣΙΚΗΣ 3 1        
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2 1        

 

Τέλος, και για πρώτη φορά στα χρονικά των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας μετακυλίει την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας, 4 ημέρες μετά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στα σχολεία την Τετάρτη ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη από τη Δευτέρα αποδεχόμενοι και ηλεκτρονικά την πρόσληψη. Ηλίου φαεινότερο είναι ο απαράδεκτος σχεδιασμός των προσλήψεων από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Βρισκόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια ξεζουμίσματος των εκπαιδευτικών και υποβάθμισης της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Δεν είναι πολύς ο καιρός όπου με εγκύκλιο επιδιώχθηκε να συμπτυχθούν τμήματα των 25 μαθητών για εξοικονόμηση πιστώσεων.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία και εξίσωση εργασιακών, εκπαιδευτικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μόνιμων με αναπληρωτών. Είναι η μόνη οδός για την ουσιαστική επίλυση των πάγιων αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ