ΣΕΠΕ Χανίων: Ψήφισμα αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών στο ΚΕΘΕΑ

Την αντίθεσή του ενάντια στην ωμή παρέμβαση της ΝΔ στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ εκφράζει μέσω ψηφίσματος αλληλεγγύης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων που μεταξύ άλλων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο έχει ως εξής

Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2019 στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απαράδεκτη
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται έμμισθο ΔΣ, στη θέση του άμισθου και εκλεγμένου και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των πολλών εξαρτήσεων και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι. Ένα πρώτο επεισόδιο στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας της εξάρτησης.

Η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης, επηρεάζει συνολικά όσους εμπλέκονται στο χώρο των εξαρτήσεων στην Ελλάδα. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.

Στεκόμαστε πλάι τους στον αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση.

Απαιτούμε:
• Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.
• Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες,
με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ