ΣΕΠΕ Χανίων: Καταγγελία για αναστολή λειτουργίας σχολείου πακιστανικής κοινότητας

σεπε-χανίων-καταγγελία-για-αναστολή-λ-797158

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απαράδεκτη αυθαιρεσία που επέδειξε η δημοτική αρχή του Δήμου Αθήνας να αναστείλει τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Κολωνού-Σεπολίων και την υποβάθμιση του ρόλου των σχολικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου και ενώ η σχολική επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα» για παραχώρηση χώρων του 144 ΔΣ Αθήνας για τη συνέχιση της λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου.

Η σύμβουλος της δημοτικής αρχής, κατ’ εντολή του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη, απέσυρε το θέμα την τελευταία στιγμή με προφορική εισήγηση και χωρίς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο για αλλαγή του σχετικού εισηγητικού.

Επισημαίνουμε πως το σχολείο αυτό λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2017 παρά και ενάντια στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές επιθέσεις από οργανωμένες φασιστικές ομάδες και της ΧΑ, και με τη στήριξη αλληλέγγυων εκπαιδευτικών, παρέχοντας στα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας το ουσιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, γονείς και μαθητές στη γειτονιά των Σεπολίων βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή τα μαθήματα.

Αγωνιζόμαστε για την παροχή ίσων δυνατοτήτων και πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, για ένταξη και ειρηνική συνύπαρξη με όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες και τους πρόσφυγες. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να παραχωρηθεί άμεσα ο χώρος του 144 ΔΣ Αθήνας για την εκπαίδευση των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook