Σενάρια για νέα μέτρα: Μάσκες παντού – Click away ή rapid test στο λιανεμπόριο

σενάρια-για-νέα-μέτρα-μάσκες-παντού-click-1232763

Σενάρια για click away ή rapid test για τα ψώνια

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στην Ελλάδα με τη μετάλλαξη Δέλτα και όλα δείχνουν ότι έρχεται ένας δύσκολος Σεπτέμβριος και ένας ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας με νέα μέτρα, υπό το φόβο του lockdown και τις απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα τα σενάρια για click away επανέρχονται, όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το iEidiseis.gr.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα, τα οποία ωστόσο θα έχουν στόχο τους ανεμβολίαστους, όμως αυτά δεν θα είναι στατικά και πιθανότατα θα είναι κλιμακούμενα.

Αυτή τη στιγμή, όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τέλη Μαρτίου, αφορούν μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ή δεν έχουν νοσήσει, ωστόσο εφόσον τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν αποκλείεται να δούμε νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα και για τους ανεμβολίαστους, αλλά πιθανώς και για τους εμβολιασμένους.

Σενάρια για click away ή rapid test για τα ψώνια

Μέχρι στιγμής, στα μέτρα δεν υπάρχει το λιανεμπόριο.

Όμως, σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, δεν αποκλείεται να δούμε νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αυτή τη φορά στον τρόπο που θα ψωνίζουν.

Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να είναι υποχρεωτικά rapid test και για το λιανεμπόριο ή επαναφορά του click away, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, αυτή τη φορά όμως μόνο για μη εμβολιασμένους πολίτες.

Μάλιστα αρχές Αυγούστου είχαν ακουστεί σενάρια ακόμη και για τα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτά απορρίφθηκαν. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των διακοπών καθώς οι εκδρομείς αφήνουν πίσω τουριστικούς προορισμούς, που είναι ήδη επιβαρυμμένοι επιδημιολογικά και επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, που σημαίνει ότι η ενισχύεται το ενδεχόμενο της διασποράς.

Την ίδια στιγμή, η συζήτηση για επαναφορά της υποχρεωτικής μάσκας παντού στους εξωτερικούς χώρους επανέρχεται.

«Το μέτρο με τη μάσκα πιθανώς θα χρειαστεί να επανέλθει σε όλους τους εξωτερικούς χώρους» είπε ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Είναι κάτι που θα εξεταστεί αν θα γίνει» τόνισε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.

Πώς θα μπαίνουμε στα μαγαζιά από 13 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τις εκκλησίες που είναι εκτός μέτρων

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα στο λιανεμπόριο και τις εκκλησίες, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και μετά τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Σούπερ μάρκετ

  • – Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
  • – Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Λιανεμπόριο

  • – Ένας πελάτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα
  • – Δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στους πελάτες
  • – Υποχρεωτική χρήση μάσκας και ισχυρή σύσταση για χρήση διπλής μάσκας

Εκκλησίες

  • – Ένα άτομο ανά 10 τ.μ στο εσωτερικό των ναών
  • – Ένα άτομα ανά 15 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο
  • – Υποχρεωτική τη χρήση μάσκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook