Σενάρια για άμεση κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή

σενάρια-για-άμεση-κατάθεση-της-συμφων-798652

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης άμεση αναμένεται να είναι η δρομολόγηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών αν και είναι με ερωτηματικό το πόσο άμεση θα είναι καθώς ήδη στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες για διαδικασίες – εξπρές.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος από το υΠΕΞ της ΠΓΔΜ στο ελληνικό ΥΠΕΞ αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ως εκ τούτου από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος για τη Βουλή.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν η κατάθεση και συζήτηση στην Επιτροπή μπορεί να γίνει ακόμη και την Πέμπτη ώστε το κείμενο να εισαχθεί στη συνέχεια στην Ολομέλεια την Παρασκευή και να ψηφιστεί ως το Σάββατο. Το σενάριο αυτό βασίζεται ωστόσο στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βιάζεται να ψηφιστεί η συμφωνία πριν το συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ωστόσο, η κατάθεση του νομοσχεδίου είναι πιθανότερη να γίνει Δευτέρα ώστε η Συμφωνία να ψηφιστεί εντός της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Η εκτίμηση Βούτση

Από την άλλη εβδομάδα θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως ακόμα και να εισαχθεί στις επιτροπές αυτή την εβδομάδα η Ολομέλεια δεν θα ασχοληθεί.

Σχετικά με τη διαδικασία για κύρωση της Συμφωνίας είπε πως «δεν υπάρχει κανένα άγχος γι’ αυτό το θέμα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκαταβάλει κανείς κάτι ή να το περιορίσει».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook