Σεμινάριο Γραφολογίας για πρώτη φορά στα Χανιά

σεμινάριο-γραφολογίας-για-πρώτη-φορά-963222

Με αφορμή την 20η επέτειο από την ίδρυση του το Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, για πρώτη φορά στα Χανιά ένα σεμινάριο Γραφολογίας.

Το εν λόγω σεμινάριο με τίτλο «H Eπιστήμη της Γραφολογίας στη ζωή του Ανθρώπου», που μπορούν όλοι οι Χανιώτες να το παρακολουθήσουν δωρεάν, θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.00, στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Το Σεμινάριο θα έχει εισηγητές τους Αναλυτικούς και Δικαστικούς Γραφολόγους, την Πρόεδρο του Ε.Ι.Γ. κα Αλεξάνδρα Σιγάλα και τον κ. Ιάκωβο Σιγάλα.

ΘΕΜΑΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Εισαγωγή στην Αναλυτική Γραφολογία

(Η Γραφή / Η προσωπικότητα / Τα Οφέλη)

Εισαγωγή στην Δικαστική Γραφολογία

(Η γραφολογία στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης)

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

(Έφηβοι / Ενήλικες )

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ο συστηματικός τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω γραφικών συμβόλων ( = γραφή), αποτελεί την σπουδαιότερη πολιτιστική επινόηση του ανθρώπου, καθώς η γραφή αποτελεί το κατ’ εξοχήν παράδειγμα των πολύπλοκων νοητικών και ψυχικών διαδικασιών και δραστηριοτήτων του ανθρώπου που τον διακρίνουν από τα άλλα ζώα.

Κάθε γραφικός χαρακτήρας, όπως και κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. H γραφή έχει σχέση με όλα τα μη λεκτικά μέσα έκφρασης της προσωπικότητας, όπως η έκφραση του προσώπου, η στάση του σώματος. Κάθε έκφραση μη λεκτική έχει, υψηλό βαθμό ερμηνείας. Η γραφή είναι σημαντικότερη από τις άλλες μη λεκτικές εκφράσεις για την πολυπλοκότητά και το βάθος της και αυτό γιατί, πολλοί παράγοντες εμπλέκονται όταν γράφουμε και κατά συνέπεια επηρεάζουν τον τρόπο που μαθαίνουμε να γράφουμε.

Η Γραφολογία είναι η μελέτη της ψυχοσύνθεσης του ατόμου μέσω της γραφής του, η οποία αποτελεί τον καθρέπτη των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του. Με άλλα λόγια η Γραφολογία εξετάζει τα μη ορατά και τα πιο λεπτά σημεία της ανθρώπινης ψυχής και παρατηρεί την κατάσταση των βαθύτερων επιπέδων του εσωτερικού του κόσμου, που συχνά είναι άγνωστος και στον ίδιο τον γράφοντα.

Σε ποιους τομείς βοηθά η γραφολογία:

Στην εγκληματολογία και κυρίως στην πιστοποίηση εγγράφων

Στο «γνώθι σαυτόν»

Στην επιλογή προσωπικού

Στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στην επιλογή συνεργάτη ή συντρόφου

Στα σχολεία (παιδικές – εφηβικές γραφές)

Στην Ψυχιατρική

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook