Σελίν Ντιόν: Οι μεγάλες τραγωδίες της ζωής της

σελίν-ντιόν-οι-μεγάλες-τραγωδίες-της-ζ-1584240

«My Heart Will Go On» (Η καρδιά μου θα συνεχίσει): Ο παραπάνω στίχος από την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της Σελίν Ντιόν έμελλε να γίνει το μότο της πολυτάραχης ζωής της. Μιας ζωής η οποία σημαδεύτηκε από μεγάλους επαγγελματικούς θριάμβους αλλά και αρκετές προσωπικές τραγωδίες τις οποίες η ίδια προσπαθεί, κάθε φορά, να αντιμετωπίσει με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Η μοίρα, ωστόσο, την χτύπησε για μία ακόμη φορά και οι αντοχές της δοκιμάζονται και πάλι καθώς, όπως η ίδια αποκάλυψε σήμερα, τον τελευταίο καιρό δίνει σκληρή μάχη με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου   (Stiff Person Syndrome-SPS), εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε, ακολουθώντας τις εντολές των γιατρών της, να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2023 ευρωπαϊκή περιοδεία της, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και μία μεγάλη συναυλία, στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα.

Φανερά καταβεβλημένη και μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της η διάσημη 54χρονη Καναδή τραγουδίστρια μοιράστηκε με τα εκατομμύρια των απανταχού θαυμαστών της, μέσα από ένα βίντεο, τον νέο Γολγοθά που ανεβαίνει τον τελευταία καιρό. «Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα» είπε με την έντονη συναισθηματική φόρτιση να είναι εμφανή στο βλέμμα της για να αποκαλύψει αμέσως μετά: «Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000. Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει». Και ολοκλήρωσε την προσωπική της αυτή δημόσια εξομολόγηση δίνοντας μια υπόσχεση, στο κοινό αλλά και στον ίδιο τον εαυτό της λέγοντας: «Κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω.»

Η νέα αυτή περιπέτεια υγείας ήρθε να προστεθεί στα μεγάλα εμπόδια που έχει κληθεί να υπερπηδήσει κατά το παρελθόν η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια που έχει χαρίσει στη διεθνή δισκογραφία πολλές και μεγάλες επιτυχίες μεταξύ των οποίων τα τραγούδια «All by Myself», «That’s the Way It Is», «Just Walk Away», «The Power Of Love», «A New Day Has Come» και φυσικά το υπέροχο κομμάτι – σήμα κατατεθέν του κινηματογραφικού «Τιτανικού», « My Heart Will Go On», το οποίο απογείωσε με την συγκλονιστική ερμηνεία της καθιστώντας το ως μια από τις πλέον διαχρονικές μπαλάντες όλων των εποχών.

Κι όμως πίσω από τη μεγάλη αυτή καριέρα, τη λάμψη, τα χρήματα, τα βραβεία και τις εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις κρύβεται μια γυναίκα η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «τραγική ηρωίδα». Ως η μικρότερη από τα 14 συνολικά παιδιά της οικογένειά της η Σελίν, που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο τραγούδι του Γάλλου τραγουδιστή Hugues Aufray , αναγκάστηκε να δίνει μάχες από πολύ νωρίς. Ακόμη και για ένα βρεφικό κρεβάτι που δεν περίσσευε στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας με αποτέλεσμα η ίδια να κοιμάται, για αρκετό καιρό μέσα σε ένα μεγάλο… συρτάρι!

Τα εφηβικά της χρόνια ήταν επίσης δύσκολα. Η ψηλόλιγνη φιγούρα της και τα πεταχτά δόντια της τήν έβαλαν στο στόχαστρο των συμμαθητών της, οι οποίοι την αποκαλούσαν συχνά «φρικιό»: «Απεχθανόμουν το σχολείο» έχει αποκαλύψει η ίδια στην αυτοβιογραφία της. Η μουσική ήταν η μοναδική της διέξοδος. Γι’ αυτό και όταν χτυπούσε το τελευταίο κουδούνι, έφευγε τρέχοντας και πήγαινε στο υπόγειο του σπιτιού της για να παίξει μουσική μαζί με τα μεγαλύτερα αδέλφια της. Ούτως ή άλλως η παιδική και εφηβική της της ηλικία συνδυάστηκε με συναναστροφές με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνη, γεγονός που τήν ανάγκασε να μεγαλώσει πριν την ώρα της. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως όταν εκείνη γεννιόταν, η μεγαλύτερη αδελφή της ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού!

Στο πλαίσιο της πρόωρης αυτής ενηλικίωσης εντάσσεται και η πρώιμη επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι. Ήταν μόλις 12 ετών όταν συνέθεσε και ερμήνευσε το πρώτο της τραγούδι, μαζί με την μητέρα και τον αδελφό της ο οποίος, λίγο αργότερα το έστειλε στον γνωστό μουσικό παραγωγό και κυνηγό νέων ταλέντων Ρενέ Ανζελίλ, τον άνθρωπο που έμελλε να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή της ζωής της μικρής τότε Σελίν. Παρότι εκείνος ήταν 25 ολόκληρα χρόνια μεγαλύτερός της, τον ερωτεύτηκε βαθιά από την πρώτη στιγμή που τον είδε. Ένα εφηβικός έρωτας που εξελίχθηκε σε ερωτικό δεσμό όταν έκλεισε τα 20 της χρόνια, παρά τις αρχικές, έντονε διαφωνίες της οικογένειάς της, κι επισημοποιήθηκε με έναν λαμπερό γάμο στα 25 της.Ο δύσκολος δρόμος της μητρότητας

Παρά το γεγονός ότι είχε βρει την αγάπη της ζωής της ενώ ταυτόχρονα η καριέρα της είχε απογειωθεί, η Σελίν Ντιόν δυσκολεύτηκε πολύ να γίνει μητέρα. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Δεν εγκατέλειψε αυτό το μεγάλο όνειρο. Μετά από αρκετές αποβολές αποφάσισε να υποβληθεί, το 2000, σε δύο γυναικολογικές επεμβάσεις προκειμένου να τα καταφέρει. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, ο Ρενέ – Τσαρλς Ανζελίλ ήρθε τελικά στη ζωή τους τον Ιανουάριο του 2001 ενώ το 2010 το ζευγάρι απέκτησε τα δίδυμα, Έντι και Νέλσον. Η ευτυχία τους έμοιαζε να έχει πλέον ολοκληρωθεί. Δεν θα διαρκούσε όμως για πολύ.

Η απώλεια του συζύγου της και του αδελφού της

Ο Ρενέ Ανζελίλ είχε ήδη αντιμετωπίσει κάποια θέματα με την υγεία του. Το 1991, σε ηλικία 49 ετών, είχε ένα καρδιακό επεισόδιο ενώ το 1999 διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό ο οποίος όμως αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Ο εφιάλτης ωστόσο επανήλθε. Το 2013 η Σελίν Ντιόν συνόδευσε τον αγαπημένο της σύζυγο στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεση όγκου από τον λαιμό του ενώ ακολούθησε μια δύσκολη περίοδος σκληρών θεραπειών. Η ίδια επέλεξε να αποσυρθεί τότε από τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του. Ο Αντζελίλ έφυγε τελικά από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016 αφήνοντας πίσω του την συντετριμμένη γυναίκα της ζωής τους και τα τρία τους παιδιά. Δύο μόλις ημέρες μετά το προσωπικό της δράμα θα κορυφωθεί με τον θάνατο του αδελφού της Ντάνιελ, ο οποίος έπασχε επίσης από καρκίνο.

Η Σελίν Ντιόν με τα τρία της παιδιά στην κηδεία του συζύγου της

Για μία ακόμη φορά όμως εκείνη αποφάσισε να μην το βάλει κάτω προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των παιδιών της. Συγκέντρωσε όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, έσφιξε τα δόντια και προσπάθησε, σιγά – σιγά, να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Και τα κατάφερε.

Τα προβλήματα υγείας

Η μεγάλη αυτή ψυχολογική φόρτιση ωστόσο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγείας της. Το 2018 αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με την ακοή της για την αντιμετώπιση του οποίου κρίθηκε επιβεβλημένο να χειρουργηθεί. Στο μεταξύ, όσο ο καιρός περνούσε η εξαιρετικά αδύνατη σιλουέτα της έκανε πολλούς να ανησυχήσουν. Κάποιοι έφθασαν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για νευρική ανορεξία, κάτι το οποίο η ίδια διέψευσε δημόσια.

Τα τελευταία χρόνια η Σελίν Ντιόν είχε χάσει πολλά κιλά

Κι όμως φαινόταν στην όψη της ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κι ίδια το αισθανόταν καθώς κάθε μέρα που περνούσε ένιωθε και πιο αδύναμη. Άρχισε να το ψάχνει κάνοντας πολλές και εξειδικευμένες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα δεν οδηγούσαν σε κάποια σαφή διάγνωση. Στο μεταξύ η ίδια χειροτέρευε. Μέχρι που τελικά οι γιατροί της τήν ενημέρωσαν πως όλα τα συμπτώματά της οφείλεται σε μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου που πλήττει μόλις 1 /1.000.000! Η κακή μοίρα που την κατατρέχει έδειξε ξανά στο σκληρό της πρόσωπο κι εκείνη βρίσκεται πλέον μπροστά σε μία ακόμη σκληρή μάχη από την οποία ελπίζουμε να βγει νικήτρια.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook