Selfish: Η πολυβραβευμένη ταινία κινούμενων σχεδίων για τη ρύπανση με πλαστικό

selfish-η-πολυβραβευμένη-ταινία-κινούμενων-1105330

Τη μία διάκριση μετά την άλλη κερδίζει η μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων «Selfish» του PoChien Chen.

Η ταινία, που εξερευνά τις τραγικές επιπτώσεις της ρύπανσης με πλαστικό, έχει ήδη πάρει το βραβείο «Best Animation» στο φετινό Borrego Springs Film Festival, το βραβείο «Best Animation» στο 2020 Ocean City Film Festival, το βραβείο «Best Animated Micro Film» στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Όρεγκον και άλλα.

Στο «Selfish», μια γλυκιά σκηνή σε ένα ρεστοράν σούσι μετατρέπεται σε αποτίμηση της σημερινής πλημμύρας του πλανήτη μας με πλαστικά. Ξεκινά με τον σεφ να τραβάει ένα μπουκάλι απορρυπαντικού από έναν σωρό φρέσκα ψάρια, να δημιουργεί διάφορα πιάτα αποκλειστικά και μόνο από αντικείμενα που πετάμε και να τα σερβίρει σε μια τρομοκρατημένη τριάδα υπάρξεων από τη θαλάσσια ζωή. Στη συνέχεια, η ταινία παρουσιάζει στοιχεία και νούμερα για τη σημερινή κατάσταση των ωκεανών μας και τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην άγρια ζωή.

Ο Καναδός animator εξήγησε, σε ανακοίνωσή του, ότι εμπνεύστηκε την ταινία από μια επίσκεψή του, πριν λίγα χρόνια, στην Ταϊβάν: «Ήταν η περίπτωση που έζησα πιο κοντά στη θάλασσα, σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει την παραλία με την άσπρη άμμο της και τον τυρκουάζ ωκεανό. Εκείνη την εποχή, σχεδόν κάθε βδομάδα έκανα υποβρύχιες καταδύσεις. Η θέα τόσο γοητευτικών τροπικών ψαριών και κοραλλιογενών υφάλων, είναι ακόμη στο μυαλό μου. Ωστόσο, δεν μπορώ επίσης να ξεχάσω τις σκηνές με τόνους απορρίμματα, εδώ κι εκεί στην παραλία, λες και ήταν μέρος της φύσης».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook