Χανιά | Πότε ξανανοίγει η πλατφόρμα για τα self test από τα φαρμακεία

χανιά-πότε-ξανανοίγει-η-πλατφόρμα-για-1204818

H δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και αυτό θα ισχύσει και στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλη Κατσαράκη, τα φαρμακεία δεν θα δίνουν self test κατά το τριήμερο Κυριακής, Δευτέρας και Τρίτης του Πάσχα. Η πλατφόρμα διάθεσης θα είνα κλειστή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ως το πρωί της Τετάρτης.

Πέρα από το Πάσχα, τις Κυριακές γενικότερα η διάθεση των self test δεν θα πραγματοποιείται.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους πολίτες, ότι για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή, η δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά την διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών.

Η πλατφόρμα διάθεσης των Self tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00 π.μ. Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00π.μ.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Πότε ξανανοίγει η πλατφόρμα για τα self test από τα φαρμακεία

  1. So what about the fact that people NEED it to work already tomorrow, Monday?? Why are you as journalists just accepting what they say, and not asking critical questions.. which is you purpose, as journalists? This is a scandal for a lot of working people. Many will now likely work, without tests.. And the spread might be big.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook