Self test: Η διαδικασία που πρέπει να γίνει σήμερα για να μπορέσουν οι μαθητές να μπουν στα σχολεία αύριο

self-test-η-διαδικασία-που-πρέπει-να-γίνει-σήμ-1220580

Με σχολική κάρτα ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος πρέπει να προσέλθουν αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντίστοιχα, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στα σχολεία της χώρας έχοντας κάνει το self test

Τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα και Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει τον τρόπο που δηλώνετε το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευσή τους. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet.

Αν το τεστ είναι αρνητικό, εκτυπώνεται από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την επιδεικνύουν στους καθηγητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την πρώτη ώρα του μαθήματος. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορείτε να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο.

Η διαδικασία που πρέπει να επαναλάβουν σήμερα

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ οι γονείς έπρεπε να το παραλάβουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2 τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook