Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Με τον φόβο των προστίμων ζουν οι σεισμόπληκτοι

“Οι πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου έχουν μπερδευτεί, ανησυχούν και κανείς δεν μπορεί να τους δώσει μία σαφή απάντηση”, τόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και φοροτεχνικός, Παύλος Μπαριτάκης μιλώντας στο Livetalks, κληθείς να σχολιάσει και εξηγήσει το αλαλούμ που επικρατεί με φόντο τις αποφάσεις για το “πάγωμα” ή την παράταση πληρωμής υποχρεώσεων.

Όπως εξήγησε η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ που εκπνέει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, αφορά στον ΦΠΑ του Αυγούστου ενώ για τον ΦΠΑ Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει αντίστοιχη παράταση – έως τώρα τουλάχιστον. “Θα έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα, θα έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί παράταση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων θα πρέπει την Παρασκευή να υποβάλουν δήλωση!

“Με δελτία τύπου και ανακοινώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα”, τόνισε ο κ. Μπαριτάκης, ζητώντας άμεσα να υπάρξουν αποφάσεις για μία σειρά θεμάτων που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ή για τα οποία δεν είναι σαφές τι μέλλει γενέσθαι, όπως με τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο έχει ήδη δοθεί παράταση ωστόσο, όπως εξήγησε, “δεν έχουν γίνει ακόμα διαγραφές για τα σεισμόπληκτα σπίτια”.

“Μεθαύριο θα είναι όλα αυτά ληξιπρόθεσμα. Κινδυνεύουν με πρόστιμα οι επιχειρήσεις!’ είπε χαρακτηριστικά.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ