Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο με τη στιγμή που καταρρέουν κτήρια στη Σμύρνη

σεισμός-στην-τουρκία-συγκλονιστικά-β-1127459

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.

Συμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ( ο ένας, μάλιστα, πνίγηκε από τα νερά που πλημμύρισαν στενά της πόλης), ενώ άλλοι 152 έχουν τραυματιστεί.

Επιπλέον, στην επίσημη ενημέρωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων, έγινε γνωστό πως τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στις 13:51, ακολούθησαν 33 μετασεισμοί μέχρι τις 15:45, με τους 13 εξ αυτών να είναι πάνω από τα 4 ρίχτερ (έφτασαν μέχρι τα 4,8).

Ο περιφερειάρχης Σμύρνης ανέφερε πως έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περίπου 20 κτίρια, ενώ ο κυβερνήτης της πόλης Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωών. Ωστόσο οι εικόνες από τη Σμύρνη, που δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων, μαρτυρούν πως βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια τραγωδία.Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος

O σεισμός διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε γειτονικές πόλεις όπως στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αμέσως μετά τον σεισμό, ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της ΣμύρνηςBuğra Gökçe, δήλωσε στο τουρκικό δίκτυο «NTV» ότι ορισμένα σπίτια στη Σμύρνη έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Για τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μurat Kurum πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα, μόνο, κτήριο, ενώ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 70 άτομα.

Τα λεπτά του φονικού σεισμού των 6,7 ρίχτερ που έπληξε Ελλάδα και Τουρκία, αποτυπώνονται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα Η/Υ την ώρα που νεαρός Τούρκος στην Άγκυρα, έπαιζε online βιντεοπαιχνίδι.

Ο νεαρός έντρομος μόλις συνειδητοποιεί το μέγεθος του σεισμού, αρχίζει να φωνάζει και απομακρύνεται από το γραφείο του, με την κάμερα του Η/Υ του να καταγράφει online την ένταση του καταστροφικού σεισμού.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook