Σεισμός στην Κρήτη: Στην αναμονή όσοι νοίκιαζαν σπίτια που καταστράφηκαν – Δεν δικαιούνται διαμερίσματα και οικίσκους

σεισμός-στην-κρήτη-στην-αναμονή-όσοι-ν-1291104

Στην αναμονή όσοι νοίκιαζαν σπίτια που καταστράφηκαν – Δεν δικαιούνται διαμερίσματα και οικίσκους

Αλαλούμ με τα αιτήματα για τους οικίσκους και τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν τους σεισμοπαθείς.

Όπως καταγγέλλουν όσοι ζούσαν σε σπίτια πληρώνοντας ενοίκιο και τα οποία καταστράφηκαν από τον εγκέλαδο πηγαίνοντας να κάνουν αίτημα για στέγαση σε οικίσκο ενημερώθηκαν πως δεν έχουν αυτό το δικαίωμα κακώς θα λάβουν επιδότηση ενοικίου.

«Νοικιάζαμε σπίτι στο Αρκαλοχώρι, έχει κριθεί ακατάλληλο. Έχουμε μεταφερθεί προσωρινά στο πατρικό μου στο Καστρι», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο Creta24. «Πήραμε τηλέφωνο και μας είπαν πως δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αίτηση για οικίσκο ή για διαμερίσματα στο Ηράκλειο.

Ανοίγουν τα σχολεία όπως λένε σε λίγες μέρες σε κοντέινερ και με τρία παιδιά στο σχολείο και εμείς θα κάνουμε τι; Θα τα πηγαινοφέρνουμε κάθε μέρα; Γιατί δεν μας δίνουν το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για διαμέρισμα ή για τους οικίσκους όταν έρθουν;», συνέχισε

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Δήμου που δέχονται τα αιτήματα για τους οικίσκους όλα τα αιτήματα καταγράφονται ωστόσο υπάρχουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα δοθεί προτεραιότητα.

Κάθε μέρα που περνά φέρνει στην επιφάνεια ολοένα και περισσότερα προβλήματα, επακόλουθα του καταστροφικού σεισμού. Πολλοί σεισμοπαθείς δεν έχασαν μόνο τα σπίτια αλλά και τις εργασίες τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Όπως τονίζουν φοβούνται πολλές από τις υποσχέσεις που άκουσαν, θα πέσουν στο κενό ενώ ζητούν να μην ξεχαστούν όταν τα φώτα από τις κάμερες σβήσουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook