Σεισμός στη Σάμο: 300 κτίρια προσωρινά μη κατοικήσιμα

σεισμός-στη-σάμο-300-κτίρια-προσωρινά-μη-1128588

Τριακόσια κτίρια έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα σε όλη την Σάμο από αυτά που είχαν ελεγχθεί μέχρι χθες το βράδυ από τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Μέχρι χθες το βράδυ έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 414 κατοικίες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35. Ακόμη έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα (5 στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 στη Χώρα, το Πυθαγόρειο και το Καρλόβασι).

Πηγή: ΑΠΕ

One thought on “Σεισμός στη Σάμο: 300 κτίρια προσωρινά μη κατοικήσιμα

  1. Να τιμήσουμε τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν άδικα από ερειπωμένο κτίριο κάνω της ένα νόμο στο όνομα τους να επιτρέπεται το αυτονόητο, η κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων και τοίχων με μια απλή φωτογράφιση πριν την κατεδάφιση. Τα ανατολίτικα τερτίπια περί ιστορικών, διατηρητέων και αλλά εμετικά είναι για να κονομάνε οι πολεοδομίες, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, εφοριακοί κλπ. Ποιος είναι ο λόγος που διατηρείς μια ετοιμόρροπη κατασκευή εκτός από το να πέσει μια μέρα και να σκοτώσει το φουκαρά που θα περνά δίπλα από την παγίδα θανάτου με τις ευλογίες της μπανανίας. Αρκετά με τους ηλίθιους που ψηφίζουμε και μας περνάνε το σκοινί στο λαιμό, άσχετα αν είναι δρόμοι, ετοιμόρροπα, κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook