Σεισμός – Αρκαλοχώρι: «Φύλακας» και στην σκηνή ο σεισμόπληκτος Ρίκο

σεισμός-αρκαλοχώρι-φύλακας-και-στ-1291598

Ο καταστροφικός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ άλλαξε δραματικά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, σε περιοχές κυρίως των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων.

Στο Αρκαλοχώρι, όπως επισημαίνεται, σχεδόν τίποτε πλέον δεν θα είναι το ίδιο με πριν. Οι πληγέντες προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, οι εθελοντές σπεύδουν να προσφέρουν βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούν και οι αρμόδιοι φορείς επιχειρούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αποκατάσταση – όσο αυτό είναι δυνατό – μιας κάποιας καθημερινότητας.

Στις πρόχειρες εγκαταστάσεις που στήθηκαν για τις πρώτες ανάγκες των σεισμοπαθών, είναι οι μικρές εκείνες εικόνες στις οποίες στέκεται για λίγο το μάτι και ένα μικρό χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο.

Όπως αυτή με τον Ρίκο, τον σκυλάκο που εθεάθη να «υποδέχεται» το μεσημέρι της Πέμπτης, την συμβολική βοήθεια που πρόσφερε μέλος της αποστολής του ΟΦΗ.

Ο Ρίκο, σεισμόπληκτος κι αυτός, είναι υποχρεωμένος να ζει τις τελευταίες ημέρες, με την ιδιοκτήτριά του σε σκηνή, στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός άλλαξε και την δική του ζωή…

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook