Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο: Πιθανότητα για μικρό τσουνάμι

σεισμός-59-ρίχτερ-στη-ρόδο-πιθανότητα-γ-1558039

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για μικρό τσουνάμι μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου, το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές (δείτε ΕΔΩ).

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14.:39 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ με επίκεντρο 58χλμ ανατολικά νοτιοανατολικά της Λίνδου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 30,5 χλμ.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κρήτη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί της Ρόδου

Όπως είπε στο enikos.gr, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αν και το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσιο χώρο, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί της Ρόδου.

Ευθύμιος Λέκκας: Είναι γνωστό το ρήγμα

«Έγινε έντονα αισθητός στο νησί» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr, σημειώνοντας ότι έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα που βρίσκεται στην τάφρο του Στράβωνα. «Είναι γνωστό ρήγμα» επισημαίνει.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook