Σεισμός 5.4 Ρίχτερ ταρακουνά την Κρήτη | Αισθητός και στα Χανιά

Νέα σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης σημειώθηκε δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο οποίος ήταν αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε ένταση 5.4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 38 χλμ. δυτικά της Κάσου, σε απόσταση 76 χλμ. ανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο και 128 χλμ. από το Ηράκλειο.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χλμ. ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες τη δόνηση ένιωσαν πολίτες σε πολλές περιοχές, ακόμα και των Χανίων.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν φαίνεται ότι συνδέεται με τους προηγούμενους σεισμούς που σημειώθηκαν στο νησί», τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Εκτιμώ πως ήταν ο κύριος σεισμός, γιατί οι σεισμοί βάθους έχουν το χαρακτηριστικό να μην έχουν μετασεισμική ακολουθία ή μεγαλύτερους σεισμούς. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα». Επίσης κατά την άποψη του κ. Λέκκα ο σεισμός αυτός δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τον σεισμό στην Αλβανία, ούτε με αυτόν που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Κρήτη. «Είναι μεμονωμένο ανεξάρτητο γεγονός» εκτιμά.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ