Σεισμόπληκτοι έδωσαν στον Τσίπρα πάκο με λογαριασμούς – «Είναι δυνατόν να πληρώνουμε για γκρεμισμένα σπίτια;» | Video

σεισμόπληκτοι-έδωσαν-στον-τσίπρα-πάκ-1298299

Την Τετάρτη, η πιο αυθόρμητη σκηνή της επίσκεψης Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου εκτυλίχθηκε στο Χουμέρι. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή που έφευγε από το χωριό, όταν είδε σε ένα απόμερο σημείο στο πλάι του δρόμου, τρία αντίσκηνα και κάποιους κατοίκους.

Τους πλησίασε και εκείνοι, μαζί με άλλα παράπονα, τού έδωσαν και έναν μεγάλο πάκο με λογαριασμούς που έλαβαν μετά τον σεισμό.

Όπως είπαν, δεν αρνούνται να πληρώσουν, αλλά στην κατάσταση που βρίσκονται, απλά δεν μπορούν και ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να εγείρει το θέμα στη Βουλή.

Επίσης, οι κάτοικοι ζητούσαν σε έντονο τόνο να τοποθετηθούν οικίσκοι για την προσωρινή διαμονή τους, στο σημείο όπου είχαν μπει και οι σκηνές, καθώς εκεί υπήρχε διαθέσιμος χώρος και ήθελαν να βρίσκονται δίπλα στα σπίτια τους. Μάλιστα, μια κάτοικος είπε ότι μόλις την προηγούμενη μέρα κάποιος μπήκε στα γκρεμισμένα σπίτια και αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το βασικότερο, όπως φάνηκε από τα όσα έλεγαν, ήταν ότι δεν ήθελαν να φύγουν από την περιοχή αλλά να παραμείνουν στον τόπο που μεγάλωσαν.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους εκεί και να μην ερημώσουν τα χωριά που έχουν πληγεί.

Δείτε το βίντεο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook