Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Πάνω από 900, οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί για αποκατάσταση ζημιών

σεισμόπληκτοι-αρκαλοχωρίου-πάνω-από-900-1301826

Κατά την επίσκεψη του κ. Τριαντόπουλου στο Αρκαλοχώρι στις 27.09.20022 στο Δημαρχείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενημερωθήκαμε και εκφράσαμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες δια ζώσης στους υπουργούς και στους παρευρισκόμενους υπουργούς και στους παρευρισκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ενημερώνουμε λοιπόν τα μέλη μας ότι ο αριθμός των φυσικών φακέλων που έχουν κατατεθεί για αποκατάσταση ζημιών αγγίζει τους 907.

Οι αιτήσεις που αφορούν την επιδότηση ενοικίου είναι 436 με θετική γνωμοδότηση, εγκρίθηκαν 192, απορρίφθηκαν  43 οι υπόλοιπες βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Στην σύσκεψη ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας πρότεινε τα παρακάτω: 

-Με το δεδομένο ότι ο Δήμος Μινώα έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε κτιριακές υποδομές που όμοιά της δεν υπάρχει στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, προτείναμε ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο ανάπτυξης της κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα καθώς και να δοθεί προτεραιότητα, αυξημένη μοριοδότηση και χρηματοδότηση σε όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός στην 86η Δ.Ε.Θ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Καταθέσαμε πρόταση του συντοπίτη μας κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Β. Κεγκέρογλου για την επιστροφή του Φ.Π.Α εργασιών γεγονός που μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις οικοδομικές εργασίες στην περιοχή μας που αφορούν εργασίες σε σεισμόπληκτα κτίρια. Πρόταση που είχε εκφραστεί κατά την επετειακή εκδήλωση του συλλόγου στις 26.09.2022.

-Στη σύσκεψη αναφέρθηκε η εκκρεμότητα επίσημης απάντησης προς τον Σύλλογό μας για την από 30.05.2022 κατατεθειμένη πρόταση του Συλλόγου μας προς τα αρμόδια υπουργεία για την παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων την οποία ονομάσαμε «Πράσινη Συνδρομή Κατ’οίκον». Διευκρινίζουμε πως η πρόταση είχε δοθεί δια ζώσης στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, και στον Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, κατά την συζήτηση του χωροταξικού σχεδιασμού στις 30.07.2022 που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι. 

-Στη σύσκεψη και κατά την ανακοίνωση του κ. Τριαντόπουλου για το 3ο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων, αφού εκφράσαμε αρχικά την ικανοποίηση μας ταυτόχρονα τονίσαμε ότι οφείλουν να στηριχθούν όλες οι πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο όνομα της ισονομίας και της ισοτιμίας των πολιτών.

 -Τέλος ενημερώνουμε του συνδημότες μας πως αναμένουμε εναγωνίως την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της δικαίωσης της προσφυγής του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα» από τη Δημοτική αρχή αναφορικά με την απαλλαγή των δημοτικών τελών για τα πληγέντα κτίρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook