Σε VIP θέρετρο μεταμορφώνεται ο Σκορπιός – Ποιες αλλαγές θα γίνουν

σε-vip-θέρετρο-μεταμορφώνεται-ο-σκορπιός-1163121

Σε έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών για βαθύπλουτους επισκέπτες αναμένεται να μετατραπεί ο Σκορπιός μετά το «πράσινο φως» που πήρε το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 165 εκατ. ευρώ, του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από την ελληνική κυβέρνηση, με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης για την έγκριση χωροθέτησης του project στο νησί του Ιονίου. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ρώσου επιχειρηματία, το οποίο εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στις Στρατηγικές Επενδύσεις, προβλέπει τη μεταμόρφωση του αγαπημένου νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο για VIP επισκέπτες, με την ολοκλήρωση των έργων βάσει χρονοδιαγράμματος να έχει οριστεί για το καλοκαίρι του 2024.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., που υλοποιεί την επένδυση-μαμούθ, τα παλαιά κτίσματα που χρησιμοποιούσε ο Ελληνας κροίσος θα ενταχθούν αρμονικά στο νέο συγκρότημα που θα προσελκύσει την ελίτ του τουρισμού, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών θα αναβαθμιστεί, με στόχο την παροχή πολυτελών υπηρεσιών για επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται από τον φορέα υλοποίησης του έργου, το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ενός κύριου τουριστικού συγκροτήματος δυναμικότητας 84 κλινών, καθώς και υποδομών ψυχαγωγίας με δυνατότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών. Στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση αναμένεται να κατασκευαστούν, επίσης, βίλες και τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του διεθνούς τζετ-σετ που θα επισκεφθεί το VIP Exclusive Club στον Σκορπιό.

Το έργο, το οποίο κατά τη φάση της υλοποίησης θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150-200 νέες θέσεις εργασίας, θα αναπτυχθεί σε εννέα κτιριακές ενότητες και συγκεκριμένα σε μία έκταση 430 στρεμμάτων με την κατασκευή νέων κτισμάτων, αλλά και με διατήρηση των ήδη υπαρχόντων, όπως η ροζ βίλα της Χριστίνας Ωνάση, ένα από τα πιο γνωστά κτίρια του Σκορπιού, που θα αποκτήσει χρήση τουριστικού καταλύματος.

Με βάση τον σχεδιασμό, το θρυλικό νησί θα μετατραπεί σε ένα είδος VIP club, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, καθώς και από τους επισκέπτες της. Μάλιστα, τις περιόδους που η ιδιοκτήτρια οικογένεια δεν θα κατοικεί στον Σκορπιό, το νησί θα μπορεί να ενοικιάζεται ολόκληρο και όχι κατά τμήματα σε τουρίστες με υψηλά βαλάντια.

Οι παρεμβάσεις

-Δεσπόζουσα θέση στην πρώτη κτιριακή ενότητα του project αναμένεται να έχει η περίφημη ροζ βίλα της Χριστίνας Ωνάση. Το υφιστάμενο διώροφο κτίριο ανακαινίστηκε το 2014 από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διατήρησε τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο και το ροζ χρώμα της κατοικίας, ενώ αποκατέστησε πλήρως το εσωτερικό της, και πλέον θα χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα.

Το κτίριο, ηλικίας 180 ετών, υπήρχε στο νησί πριν από τον Ωνάση και χρησιμοποιείτο ως στάβλος. Επί των ημερών του ο Ωνάσης το ανακατασκεύασε, το έβαψε ροζ και η Χριστίνα, μετά τη γέννηση της κόρης της, το ανακαίνισε. Στο ισόγειο η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει δημιουργήσει μουσείο με αντικείμενα, φωτογραφίες του Ελληνα κροίσου και με τις τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιούσε τότε η οικογένεια.

Στον ίδιο χώρο, θα αναπτυχθεί το κύριο τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με την προεδρική σουίτα και κάποιες βίλες. Στο βασικό τουριστικό συγκρότημα περιλαμβάνονται επίσης χώροι που εξυπηρετούν τις κύριες και βοηθητικές λειτουργίες της τουριστικής εγκατάστασης, όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας, αίθουσα προβολών και χώρος ψυχαγωγίας, κουζίνες, πλυντήρια, τροφοδοσία, αποθήκες κ.λπ., καθώς και κολυμβητικές δεξαμενές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ KAI ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook