Σε τροχιά δημοπράτησης οι διαγωνισμοί-ΣΔΙΤ και για τα Δικαστικά Μέγαρα της Κρήτης

σε-τροχιά-δημοπράτησης-οι-διαγωνισμο-1252170

Προ των πυλών είναι η προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή ή ανακαίνιση συνολικά 12 Δικαστικών Μεγάρων σε Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαγωνισμοί με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα βγουν στον αέρα τις επόμενες ημέρες.

Στόχος που τριπλού έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την παροχή σύγχρονων λειτουργιών και υπηρεσιών για τις ανάγκες που έχουν προκύψει σε συνολικά 12 πόλεις της χώρας. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι ακόμα ένα έργο-ΣΔΙΤ που προχωρά και εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο έργων με αυτή τη μέθοδο που ξεπερνά τα 4,2 δισ. ευρω.

Τρεις διαγωνισμοί

Ο κάθε διαγωνισμό έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και τα 12 Δικαστικά Μέγαρα έχουν χωριστεί σε τρία cluster. Το κόστος τους εκτιμάται σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνεται η κατασκευή ή ανακατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με την αντίστοιχη διεξαγωγή τριών διαγωνισμών που θα είναι η παρακάτω:

  • Α’ Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Κρήτης: Ηρακλείου (νέο), Χανίων (ανακατασκευή) και Ρεθύμνου (ανακατασκευή),
  • Β’ Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Μακεδονίας: Θεσσαλονίκης (ανακατασκευή), Έδεσσας (νέο), Σερρών (νέο) και Κιλκίς (νέο).
  • Γ’ Γκρουπ: Δικαστικά Μέγαρα Θεσσαλίας: Λαμίας (νέο), Λάρισας (ανακατασκευή), Καρδίτσας (ανακατασκευή), Τρικάλων (ανακατασκευή), Βόλου (νέο).

27 χρόνια η διάρκεια των ΣΔΙΤ

Οι ανάδοχοι θα αναλάβουν την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και τη συντήρηση και λειτουργία τους για χρονικό διάστημα 27 ετών εκ των οποίων τα πρώτα δύο-τρία χρόνια θα αφορούν τα απαραίτητα έργα.

Είναι ακόμα ένα μεγάλο κτιριακό ΣΔΙΤ που προστίθεται στη μακριά λίστα που έχει ανοίξει από πέρυσι με τις φοιτητικές εστίες στα Πανεπιστήμια Θράκης, Κρήτης και Θεσσαλίας, το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, το Κέντρο Καινοτομίας και μόλις χθες το διπλό ΣΔΙΤ για 13 Κτίρια Πολιτικής Προστασίας.

Τα κτιριακά αυτά έργα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας και αναμένεται να δώσουν με την έναρξη της υλοποίησης τους μία νέα πνοή στον ευρύτερο τεχνικό κλάδο.

ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook