Σε τροχιά δημοπράτησης ο δρόμος Κίσσαμος – Πολυρρήνια | Video

σε-τροχιά-δημοπράτησης-ο-δρόμος-κίσσα-1636992

Σε συνολική ανάδειξη του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου στην Πολυρρήνιας, στοχεύει η χρηματοδότηση με 1,5 εκ. ευρώ του έργου βελτίωσης του δρόμου που συνδέει την Κίσσαμο με την περιοχή, μήκους 6,5 χλμ, έργο που αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το έργο, μεταξύ Δήμου Κισάμου και Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναυουτάκη, της π. Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του Δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη και με παρόντες κατοίκους και αυτοδιοικητικούς του χωριού.

«Ήταν ένα αίτημα των κατοίκων από τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχα επισκεφθεί το χωριό (…) Σε χρόνο ρεκόρ δόθηκε η χρηματοδότηση και το έργο προχωρά» ανέφερε η κα Μπακογιάννη: «Ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό το γεγονός ότι παρέστησαν σήμερα εδώ άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, οι οποίοι περίμεναν το έργο για πάρα πολλά χρόνια και ήταν ιδιαιτέρως ευτυχείς» σημείωσε.

Στο έργο αναφέρθηκε ο κ. Καλογερής: « Πρόκειται για μια έναν δρόμο που έχει πολύ μεγάλη ιστορική αξία. Παρατηρούμε μνημεία πολλών διαφορετικών εποχών, είναι ήδη ένας πόλος έλξης και έχοντας το παράδειγμα της Απτέρας του πόσο καλά πήγε η ανάδειξή της, θεωρούμε ότι η Πολυρρήνια μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο για την γύρω περιοχή.».

Από τη μεριά του ο κ. Μυλωνάκης έκανε λόγο για ένα πολύπαθο έργο και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην κα Μπακογιάννη που ενήργησε με πάρα πολύ γρήγορο τρόπο και βρέθηκε η χρηματοδότηση αλλά και τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη και όλες τις υπηρεσίες που εργάστηκαν για την μελέτη και την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook