Σε συνέλευση καλεί η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”

Ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη, εξέδωσε η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”.

Αναφέρει:

“Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» καλεί τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν στην συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 9/11 στις 7,00 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου.

Στο χρονικό διάστημα των 15 ετών από την πρώτη απόπειρα πολεοδόμησης, η κοινωνία των Χανίων έχει εκφράσει την απαίτησή της το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει χώρος πρασίνου.

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί με χιλιάδες υπογραφές πολιτών, αλλά και με 4 ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσφατα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, αφού μπορεί μεν να ενοικιαστεί από το Δήμο για 99 χρόνια, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασιστεί να γίνουν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου χρήσεις ξένες με το πράσινο.

Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε τους τρόπους οργάνωσης της δράσης μας, πώς θα κρατήσουμε το αίτημα ζωντανό, αφού είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καλούμαστε να ξαναβρούμε τρόπους μαζικοποίησης του αγώνα, έτσι ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, ένα μητροπολιτικό πάρκο, που θα αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο συνεύρεσης, δημιουργίας, αναψυχής, άθλησης και κοινωνικοποίησης.”

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Θλίψη στην Αστυνομία για τον ξαφνικό χαμό συναδέλφου
Επόμενο άρθροΠώς να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ