Σε συνέδριο στην Ελλάδα είχε συμμετάσχει ο Ιταλός γυναικολόγος που “θεράπευε” τον καρκίνο με… σεξ

σε-συνέδριο-στην-ελλάδα-είχε-συμμετάσ-1325558

Κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο που είχε γίνει σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, το 2017, ήταν ο Ιταλός γυναικολόγος που κατηγορείται ότι έπειθε γυναίκες ασθενείς του να κάνουν σεξ μαζί του για να θεραπεύσει τον ιό των θηλωμάτων ή να εξαφανίσει τον κίνδυνο του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, το συνέδριο είχε ως θέμα το κατώτερο ουρογεννητικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το επιστημονικό υπόβαθρο του γιατρού, δεν αμφισβητείται, καθώς έχει ειδίκευση στη γυναικολογία και εξειδίκευση στην ιατρική σεξολογία. Ωστόσο, η μεθοδολογία που καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιούσε, εκμεταλλευόμενος γυναίκες ασθενείς, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τον γυναικολόγο

Σκάνδαλο στην Ιταλία όπου γυναικολόγος διεθνούς φήμης κατηγορείται ότι έπειθε γυναίκες ασθενείς του να κάνουν σεξ μαζί του για να θεραπεύσει τον ιό των θηλωμάτων ή να εξαφανίσει τον κίνδυνο του καρκίνου, όπως μετέδωσε αρχικά το Le lene στο Μπάρι.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, άρχισαν να έρχονται δεκάδες αναφορές από φερόμενα θύματα του γυναικολόγου καταγγέλλοντας παρόμοιες πρακτικές, με την εισαγγελία του Μπάρι να διερευνά αρκετές υποθέσεις πλέον.

Πώς δρούσε ο “δρ μαγικός αυλός”

Ο γιατρός Τζιοβάνι Μινιέλο, που παλαιότερα συνεργαζόταν με την Πολυκλινική του Μπάρι ενώ τώρα διαθέτει το ιδιωτικό του γραφείο, χρέωνε 350 ευρώ για μια επίσκεψη. Συνήθιζε να δίνει ψεύτικη διάγνωση στις ασθενείς τους και τους προσέφερε μία καινοτόμο θεραπεία για να τις θεραπεύσει: “Κάνε σεξ μαζί μου και θα σε θεραπεύσω” φέρεται να έλεγε ο γιατρός που αποκαλούσε τον εαυτό του με τα παρατσούκλια “ο ανακυκλωτής” ή ” ο σομελιέ του κόλπου” ή ο “μαγικός αυλός” ή “το πουλί του Πάντρε Πίο”. Μερικές γυναίκες, από φόβο για την ασθένεια, συμφώνησαν να κάνουν σεξ, άλλες απέρριψαν τις σεξουαλικές προτάσεις του.

Μία 33χρονη γυναίκα από το Μπάρι ήταν εκείνη που πυροδότησε την έρευνα για τον Μινιέλο. Η Άννα Μαρία μίλησε αρχικά στο ερευνητικό πρόγραμμα του Le lene και μετά κατήγγειλε το γεγονός επίσημα στην Εισαγγελία. Όπως η ίδια είπε, “όταν αποφάσισα να καταγγείλω δημόσια τον γυναικολόγο, το έκανα επίσης και για έναν λόγο: σκέφτηκα τα πιο αδύναμα κορίτσια που μπορεί να μην είχαν την ικανότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους”.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Ο δρ. Τζιοβάνι Μινιέλο έγινε στόχος μυστικής τηλεοπτικής έρευνας του Le lene όταν υπήρξε η καταγγελία σ’ αυτήν από την 33χρονη Άννα Μαρία για τη δράση του. Ηθοποιός ανέλαβε να υποδυθεί την ασθενή. Είπε ότι είχε τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, που ενδέχεται να προκαλέσει καρκίνο και εκείνος της πρότεινε να κάνει σεξ μαζί του γιατί, όπως ισχυρίστηκε, θα της έδινε ανοσία από τον ιό επειδή ήταν εμβολιασμένος.

Η Άννα Μαρία κατήγγειλε ότι απευθύνθηκε για συμβουλή στον Μινιέλο επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδί και εκείνος φέρεται να της είπε ότι είχε ενδείξεις HPV, παρά το αρνητικό τεστ ΠΑΠ.

“Έσωσα πολλές γυναίκες από τον καρκίνο. Όλες με τις οποίες ήρθα σε επαφή είχαν αρνητικά αποτελέσματα μετά” φέρεται να της είπε. Αλλά η Άννα Μαρία επικοινώνησε με τη “La Repubblica” καταγγέλλοντας ότι ο γιατρός είχε αγγίξει απρεπώς το στήθος της και της είχε πει ότι του αρέσουν οι γυναίκες με μικρά στήθη.

Όταν επικοινώνησε μαζί του για τα αποτελέσματα του τεστ, είπε ότι σοκαρίστηκε αφού ο γιατρός της πρότεινε να κάνει σεξ μαζί του για να τη θεραπεύσει. Τότε η Άννα Μαρία απευθύνθηκε στο ερευνητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Le lene, που επιστράτευσε ηθοποιό να υποδυθεί την ασθενή. Ο Μινιέλο της είπε ότι είχε λευκά σημάδια στον τράχηλο, κάτι που υποδεικνύει την παρουσία του ιού θηλωμάτων και μετά της πρότεινε να κάνουν σεξ.

Ο Μινιέλο φέρεται να υποστήριξε ότι το να κάνει σεξ με κάποιον σαν αυτόν που είναι εμβολιασμένος μπορεί να της δώσει ανοσία και προσφέρθηκε να της προσφέρει την ανοσία του κάνοντας σεξ μαζί του. Η ηθοποιός δέχθηκε να συναντηθεί μαζί του σε ξενοδοχείο, όπου και πάλι αυτός τη διαβεβαίωσε ότι μετά θα θεραπευθεί από τον ιό.

Ενώ ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τον ρώτησε αν θα χρησιμοποιήσει προστασία αλλά αυτός της είπε ότι ήταν άσκοπο αφού δεν θα είχε ωφέλεια από τα αντισώματά του αν αυτός φορούσε προφυλακτικό. Αλλά πριν κάνουν σεξ, δημοσιογράφος μπήκε στο δωμάτιο και εξέπληξε τον ημίγυμνο γιατρό ο οποίος είπε: “Το κάνω για τις σπουδές μου και για τους άλλους ανθρώπους που έχω σώσει”.

Ο γιατρός που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου ζήτησε τη διαγραφή του από το μητρώο γιατρών ενώ δικαιολογήθηκε ότι προσέφερε εναλλακτική θεραπεία. Η Ιατρική Ένωση κίνησε πειθαρχική δίωξη για το θέμα και η Εισαγγελία ελέγχει τις καταγγελίες.

Ο γυναικολόγος διαβεβαίωσε ότι είχε θεραπεύσει με επιτυχία εκατοντάδες γυναίκες για περισσότερα από 40 χρόνια, ότι έφερε στον κόσμο εκατοντάδες παιδιά τους – προτείνοντας – μια εναλλακτική θεραπεία που είχε αποτελέσματα. Το να είμαι ίδιος με αυτούς που χρησιμοποιούν βία κατά των γυναικών, στην υγεία των οποίων έχω αφιερώσει τη ζωή μου, είναι εξωφρενικό” υπερασπίστηκε τον εαυτό του και αρνήθηκε ότι ουδέποτε πίεσε γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook