Σε συναγερμό η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Τρεις οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό

σε-συναγερμό-η-υγειονομική-περιφέρει-1129671

Σε συναγερμό έχει τεθεί η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης, καθώς και στο νησί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του covid- 19.

Ήδη στα νοσοκομεία του νησιού και συγκεκριμένα στις μονάδες εντατική covid-19 νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με τους τρεις να είναι διασωληνωμένοι, καθώς αυτό κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς.

Οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου και ένας στο νοσοκομείο των Χανίων.

Όπως είπε στο zarpanews.gr η προϊσταμένη της 7Ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη, για την ώρα το σύστημα υγείας στο νησί δεν δέχεται κάποια πίεση επισημαίνοντας παράλληλα πως καλύπτει και τις ανάγκες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Σε σχετική ερώτηση, για το αν χρειαστεί ανάγκη μεταφοράς ασθενών με covid-19 από άλλες υγειονομικές περιφέρειες στην Κρήτη, στην περίπτωση που οι ΜΕΘ κορονοϊού είναι διαθέσιμες, επεσήμανε ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί, καθώς πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, αν και όπως επεσήμανε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την ώρα δεν έχει συζητηθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook