Σε συλλαλητήριο κατά του εργασιακού νομοσχεδίου καλεί ο ΣΕΠΕ Χανίων

σε-συλλαλητήριο-κατά-του-εργασιακού-ν-1113849

Πριν μερικές μέρες η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης δημοσιοποίησαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο που οραματίζονται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και οι Κυβερνήσεις. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε, που επιχειρείται να επιβληθούν και στους εργαζόμενους στην χώρα μας. Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες και το κεφάλαιο. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όταν και όσο συμφέρει την επιχείρηση ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή εκβιασμό.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

•Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, (μέσω ατομικών συμβάσεων). Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό, ή μειωμένες ώρες. Ταυτόχρονα η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας θα ξεκλειδώνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

•Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται πολλοί κρίσιμοι κλάδοι για το κεφάλαιο.

•Κατάργηση του ΣΕΠΕ και μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει.

•Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.

•Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών

•Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάση σε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση της αξίας τους.

•Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

•Παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, με ηλεκτρονικό φακέλωμα, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο νόμος αυτός είναι ένας νόμος που θέλει να επιβάλει τον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους και τον λαό. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση των αποδοχών, το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση και να μπορέσει να διατηρήσει και αυξήσει τα κέρδη του αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων απόφασίζει να συμμετάσχει στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη και καλεί :

• όλα τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να βγάλουν καλέσματα για απεργιακή συγκέντρωση.

• σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτική Αγοράς στις 10π.μ..

• σε κοινή άνάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία τις πολείς των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

• σε απογευματινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Μάη στις 6μμ με συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

• τους εκπαιδευτικούς και μέλη του ΣΕΠΕ σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΠΕ Χανίων τη Δευτέρα 6μμ για τη δημιουργία πανό .

• Το Εργατικό Κέντρο Χανίων να στηρίξει την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη.

Η κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ το αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη.

zarpanews.gr

One thought on “Σε συλλαλητήριο κατά του εργασιακού νομοσχεδίου καλεί ο ΣΕΠΕ Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook