Σε συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καλούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

σε-συγκέντρωση-στη-μνήμη-του-αλέξανδρ-1144996

Φέτος, στις 6 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Άμεσα και για το επόμενο διάστημα ακολούθησε ένα ξέσπασμα οργής και αμφισβήτησης ενάντια στην βία των δυνάμεων και την κρατική καταστολή για τον άδικο χαμό ενός ακόμα ανθρώπου.

Ο Δεκέμβρης του ‘08 αποτέλεσε αφετηρία μαζικών κινητοποιήσεων, τόσο του νεολαιίστικου όσο και του εργατικού κινήματος, με το μαθητικό κίνημα να βγαίνει μπροστά. Συνέπεσε με το ξέσπασμα της κρίσης όπου μεγάλη μερίδα του πληθυσμού είχε αρχίσει ήδη να βιώνει τα αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων. Μέσα πάλης του λαού που εναντιώθηκε στην κρατική καταστολή και βία ήταν οι καταλήψεις, οι πορείες και διαδηλώσεις.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για το γεγονός, αφού καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να διαστρεβλώσουν

την αλήθεια, αναπαράγοντας τα γνωστά ψέματα περί εξωστρακισμού της σφαίρας, προκειμένου να αποκρύψουν το πραγματικό πρόσωπο των δυνάμεων καταστολής το οποίο

είχε αποκαλυφθεί!

Στο πρόσωπου του Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτυπώνεται ένα πλήθος κόσμου που έδω και 12 χρόνια παλεύει ενάντια στην κρατική καταστολή για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Έτσι και τώρα είναι αυτός ο κόσμος που βρέθηκε μπροστά από το Εφετείο στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στην «απαγορευμένη» πορεία του Χρυσοχοϊδη την 17 Νοέμβρη και στην απεργεία της 26 ης Νοέμβρη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, αμφισβιτώντας τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης. Ο μόνος που φάνηκε επικίνδυνος για την υγεία του λαού ήταν η στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν δίστασε μέσα σε περίοδο πανδημίας να περικυκλώσει τους διαδηλωτές και έπειτα να τους στοιβάξει μέσα σε αστυνομίκες κλούβες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αλλά και να τους χτυπήσει βίαια.

«Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.»

ήταν από τα κύρια συνθήματα που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας το Δεκέμβρη του ‘08 και όχι μόνο, συνθήματα που φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Ενώ διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με το ΕΣΥ να καταρρέει και τους υγειονομικούς να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, βλέπουμε την κυβέρνηση να επιλέγει στοχευμένα να ενισχύσει τον στρατό και την αστυνομία με νέο εξοπλισμό, καθώς και τα ΜΜΕ και ιδιωτικές εταιρείες (βλ. Aegean), αγνοώντας τις ανάγκες του λαού για ΜΕΘ, ΜΑΦ, αύξηση δρομολογίων ΜΜΜ και γενική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ποιος τα χρειάζεται όλα αυτά, άλλωστε, αφού όπως δήλωσε και ο Χρυσοχοΐδης, «Η αστυνομία είναι το ΕΣΥ της πανδημίας».

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει από την πρώτη μέρα ξεκάθαρο πως στόχος της είναι να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη», καταστέλλοντας πλήρως κάθε δείγμα αντίστασης και αμφισβήτησης. Αυτό φαίνεται από μια σειρά επιθέσεις της αστυνομίας σε κέντρα αγώνα και καταλήψεις. Η κυβέρνηση από την εκλογή της έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια σε μαθητές φοιτητές και εργαζόμενους απαντώνας στις αντιδράσεις τους με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΑ και ΔΙΩΞΕΙΣ. Ξεκινώντας με την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, την προσπάθεια να επιβληθεί το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για την κατάργηση των πορειών αλλά και τη δημιουργία ακόμα και πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στις σχολές μας επιβάλλει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για κάθε φωνή αμφισβήτησης και επιχειρεί να φιμώσει όλες τις διεκδικήσεις.

Όπως συνεχίζεται η κρατική καταστολή και βία τα τελευταία αυτά χρόνια, έτσι είναι απαραίτητο η νεολαία και το κίνημα να αποκτήσει ξανά τα αντανακλαστικά του Δεκέμβρη και να βγει στους δρόμους να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν. Καθήκον της γενιάς μας είναι να μη ξεχάσουμε ποτέ τη δολοφονία του Αλέξη. Πιάνοντας το νήμα από την 17 Νοέμβρη και την πραγματοποίηση των πορειών που έδωσαν ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, έτσι και στις 6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε και παλεύουμε στο δρόμο ενάντια στην κατασταλτική πολιτική της ΝΔ.

Καλούμε όλη τη νεολαία, φοιτητές και εργαζόμενους στην αντικατασταλτική συγκέντρωση με αφορμή τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, στις 6/12, 12:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Αγοράς.

zarpanews.gr

One thought on “Σε συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καλούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

  1. Κύριε ριζε αρκετά έκανες μοννο ζημιές και καταστροφες σε δημόσιους χώρους χωρίς να πληρώσει ενοίκιο και ρεύμα στο υπό κατάληψη κτίριο της Ρόζα νερά…. Αρκετά σας ανεχτηκαμε στην χώρα μου εσάς τους αριστερούς τους μπαχαλακιδες θέλετε την χώρα μου 200 χρόνια πίσω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook