Σε σούπερ μάρκετ ο Ερντογάν για τα ψώνια του… παλατιού | Photos

Για τα ψώνια του σπιτιού ή έστω του παλατιού “πετάχτηκε” ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κι αν κάποιοι σπεύσουν να θεωρήσουν την κίνησή του επικοινωνιακή, για να δείξουν ότι ο πρόεδρος πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος κι ένας τίμιος νοικοκύρης, κουβαλητής, τότε μάλλον έχουν δίκιο. Κι αυτό επειδή φωτογραφίες από την καταναλωτική δραστηριότητα του Ερντογάν έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η τουρκική προεδρία.

Πάντως, η κίνηση δεν φάνηκε ότι ήταν καλά προετοιμασμένη ή έστω, δεν είχε κάποια πρακτική αξία για το σπίτι του. Ή ανέδειξε, έστω άθελά της, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος.

Κι αυτό επειδή ο Ερντογάν, σε αντίθεση με ότι είθισται, δεν κουβαλούσε λίστα, αλλά περιορίστηκε στο να αγοράσει κυρίως σοκολάτες και γκοφρέτες, προϊόντα που μάλλον θα εκτιμήσουν μόνο τα εγγόνια του, ενώ «κέρασε» κι έναν πιτσιρικά στο κατάστημα.

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Το μεγάλο καλάθι που επέλεξε, μάλλον αναντίστοιχο με τον όγκο των αγορών του. Πάντως κατά την παρουσία του στο σούπερ μάρκετ συνεχάρη τους υπευθύνους για την οικολογική τους συνείδηση, καθώς δεν διέθεταν πλαστικές σακούλες.

Όσο για τον αντίκτυπο της επίσκεψης; Αν δεν φανεί στα εκλογικά του ποσοστά, θα μπορούσε να αναζητηθεί στον κύκλο πωλήσεων του σούπερ μάρκετ -γεωργικού συνεταιρισμού για την ακρίβεια – που επισκέφθηκε ή των προϊόντων που επέλεξε να αγοράσει.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ