Σε ριζικό λίφτινγκ του ΑΗΣ Χανίων προχωρά η ΔΕΗ με πολλαπλά έργα και εξοπλισμό

σε-ριζικό-λίφτινγκ-του-αησ-χανίων-προχ-579870

Την αποφάση να προχωρήσει σε σημαντικές βελτιωτικές εργασίες στον ΑΗΣ Χανίων πήρε η ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στον εξοπλισμό, αλλά και βελτιώσει τη σύνδεσή του με το λιμάνι της Σούδας.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του ΑΗΣ Χανίων λειτουργεί από το 1993 ένας υπόγειος χαλύβδινος αγωγός παραλαβής και μεταφοράς πετρελαίου diesel, ονομαστικής διαμέτρου 10». Ο αγωγός αρχίζει από το λιμάνι της Σούδας, καταλήγει εντός του ΑΗΣ Χανίων και διαθέτει δύο φρεάτια λήψεως επί της προβλήτας του Λιμένα Σούδας.

Κατόπιν απαίτησης του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή ενός νέου φρεατίου λήψεως πετρελαίου,άρα και ενός νέου τμήματος αγωγού, που θα συνδέει το νέο φρεάτιο λήψεως με το υφιστάμενο.

Επίσης, θα κατασκευασθεί ένα φρεάτιο διακλάδωσης, στο οποίο θα συνδέεται το νέο τμήμα του αγωγού με τον υφιστάμενο αγωγό.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Επενδύσεων της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών ΘΗΕ της ΔΕΗ. Ο συνολικός του προϋπολογισμός, κατά την εκτίμηση της επιχείρησης, ανέρχεται σε 380.000 ευρώ.

Πέραν του νέου τμήματος του αγωγού, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην απαραίτητη επισκευή του θαλάμου καύσης και του αγωγού καυσαερίων (Hotgascasing -HGC) Α/Σ 7 της Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου του ΑΗΣ Χανίων.

Στον ΑΗΣ Χανίων είναι εγκατεστημένη τουρμπίνα τύπου ALSTOM GT8B.

Οι εργασίες για την επισκευή του θαλάμου καύσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2022, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, να ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.

energypress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook